Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Водне хрещення

«А Петро до них каже: Покайтеся, і нехай же охриститься кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів, і дара Духа Святого ви приймете!»

Дії 2:38

Кожній людині Бог у Своєму Слові oбіцяє три вeликиx переживання. Пeрше з ниx - це нoвe народження. Друге - це водне хрeщeння. І третє - це хрeщeння Cвятим Дуxом.

Що таке водне хрещення? 

Грецьке слово «хрещення» («baptizо») є буквальним перекладом із мови оригіналу і означає «занурення, затоплення, зачерпування».

Слово «хрестити» - «baptizе» вживалося греками у значенні «набирання води, через занурення однієї посудини в іншу» чи «фарбування шатів».

Дії 8:38б «…Пилип та скопець - увійшли до води, і охрестив він його». 

«Водне хрещення»означає:

Дії 22:15«Бо будеш ти свідком Йому перед усіма людьми про оте, що ти бачив та чув!»

Це привселюдне визнання віри (Мр.8:38).

Кол.2:11-12 «Ви в Ньому були й обрізані нерукотворним обрізанням, скинувши людське тіло гріховне в Христовім обрізанні. Ви були з Ним поховані у хрещенні, у Ньому ви й разом воскресли через віру в силу Бога…»

У Новому Заповіті ми маємо «нерукотворне» обрізання шляхом водного хрещення. Це «обрізання» має двояку природу. З одного боку, воно внутрішнє і невидиме (відсікається зіпсута гріховна природа), а з другого - зовнішня видима печатка праведності (водне хрещення).

1Петр.3:20 «...вони колись непокірливі були, як їх Боже довготерпіння чекало за Ноєвих днів, коли будувався ковчег, що в ньому мало, цебто вісім душ, спаслось від води». 

Ной був відділений від гріховного світу водою. Так само і ми водою хрещення проголошуємо своє відділення від світу і його системи.

1Петр.3:21 «Того образ, хрищення не тілесної нечистости позбуття, але обітниця Богові доброго сумління…»

Водне хрещення є привселюдним обрядом (присвятою), під час якого людина вступає в завіт із Христом, приймаючи Його Ім’я і підкоряючись Його керівництву.

«Присвята» - дана перед Богом обітниця, яка є добровільним рішенням людини. Вона наближає нас до Бога. Ми повинні твердо дотримуватися того, що вийшло з наших уст.

«Хрещення»- це ототожнення себе з Христом у трьох найбільш важливих і основних фактах Євангелії, якими є смерть, поховання івоскресіння Сина Божого. Ми хрестимось у Нього!!!

Умови прийняття хрещення

1.Увіруватив Ісуса, як свого Господа і Спасителя; Мр.16:16

2. Покаятися у своїх гріхах; Дії 2:38

3. Бути навченим основним християнським доктринам; Мт. 28:19

4. Пообіцяти Богу служити Йому добрим сумлінням; 1Петр.3:21

А як щодо хрещення немовлят?

Хрещення немовлят немає жодної біблійної основи. А все, що відступає від Божого Слова, не від Господа (Іс.8:20). Ап. Петро сказав: «Покайтесь, а потім нехай охреститься кожен з вас». Немовля не може виконати жодну з чотирьох умов прийняття хрещення, розглянутих вище, а значить не може ні увірувати, ні покаятись, ні бути навченим, ні щось пообіцяти Богу. Але всі малі діти повинні бути принесені до церкви для омолитовлення і посвяти Богу.

 

ddd