Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Україна християнська

Україна християнська

Україна християнська

Нам поталанило жити в чудовому, благодатному краї, що радує рясними врожаями, золотими світанками і тихими надвечір’ями. Та щедра краса природи мало втішає українців – скрізь можна почути нарікання, скарги і невдоволення. Людей дратують мізерні зарплати, високі ціни, розбиті дороги, нікудишній сервіс, бездіяльна влада і ще багато чого. Так, проблем у нас справді вистачає. Але попри все, я люблю свою країну і, як кожен патріот, дуже хочу, щоб вона зайняла гідне місце серед розвинутих світових держав. Вірю, що це можливо.

Біблія у «Повторенні Закону» пояснює причини та попереджує про наслідки процесів, що відбуваються у громадянському суспільстві. Двадцять восьмий розділ цієї книги починається з Божих обітниць успішного у всіх проявах життя. Бог обіцяє: якщо ми будемо чути Його голос і виконувати Його заповіді, то Він благословить наші сімейні стосунки і дітей, здоров’я і роботу, матеріальні статки і всі добрі починання. Тобто Бог прихильний до людей, що перебувають у послухові та смиренні перед Ним.

Разом з цим, Господь дуже суворо застерігає від бунту і непокори. Кара за них – різні прокляття: хвороби, смерть, бідність, згубні пристрасті та багато іншого лиха. «За те, що не служив ти Господеві, Богові своєму, у радості та в добрі серця, із рясноти всього, то будеш служити ворогові своєму, якого Господь пошле на тебе, у голоді, і в прагненні, і в наготі, і в недостатку всього, а він дасть залізне ярмо на твою шию, аж поки вигубить тебе», – звучить немов вирок. Про якого ворога говорить Святе Писання? Звісно, йдеться не про людей зі зброєю. Пагуба йде від диявола і його спокус, піддаючись яким, люди невпинно грішать. Це приводить суспільство до занепаду та моральної деградації. Якщо дослідити статистику абортів, розлучень, наркоманії, алкоголізму та поширення СНІДу в Україні, то відразу стане зрозуміло, якому ворогу служать наші співвітчизники.

Відбувається масове винищення нації через аборти

Коли на землі вперше пролилась невинна кров (Каїн вбив свого брата Авеля), Бог навічно засудив Каїна: «Що ти зробив? Голос крови брата твого взиває до Мене з землі. А тепер ти проклятий від землі, що розкрила уста свої, щоб прийняти кров твого брата з твоєї руки» (Буття, 4:10). Та це прокляття чомусь не страшить наших сучасників. Матері вбивають своїх дітей ще в утробі. Їх не лякає й застереження медиків про те, що передчасно перервана вагітність може спричинити рак молочної залози. За роки незалежності в Україні було зроблено більше 40 мільйонів абортів! Задумайтесь: сьогодні нас могло би бути удвічі більше. І це лише офіційна статистика. Голос крові цих немовлят взиває до Бога про справедливість…

Більше семи мільйонів українців працюють за кордоном 

А таке популярне серед наших співгромадян заробітчанство. Багато українців, залишаючи свої родини, шукають кращої долі за кордоном. Часто це призводить до руйнування сімей, в результаті чого страждають не лише дорослі. Психологічні травми, отримані дітьми через розлучення батьків, дають про себе знати протягом усього життя. Створені ними шлюби розпадаються втричі частіше, ніж подружні союзи тих, котрі росли і виховувались у повних сім’ях.

Україна лідирує в Європі за кількістю розлучень

Та люди звикли у всіх своїх негараздах винити когось іншого. Якось я розмовляв зі своїм знайомим. Він критикував владу, називав усіх злодіями, які крадуть вагонами. Я не стримався і зауважив, що він і сам, коли під час жнив працював водієм, повертаючись із поля, щодня привозив додому мішок зерна. Але на думку мого співрозмовника, це зовсім різні речі. Хіба? Адже суть таких діянь однакова, відмінність лише у можливостях: комусь доступні вагони, а комусь – мішки. То чи варто осуджувати інших, якщо твої вчинки не кращі?

За рівнем корупції Україна 134-та серед 178-ми країн

Близько вісімдесяти відсотків українців вважають себе християнами. Та з огляду на ті лише окремі факти нашого сьогодення, що згадуються вище, таке твердження викликає сумнів. Адже християни – це учні Ісуса Христа, які у своєму повсякденному житті прагнуть бути такими, як Він, – безгрішними. А наведені у статті приклади хіба можуть стосуватися праведних людей?

Тому пропоную проаналізувати своє життя і поставити собі запитання: «Чи я справжній християнин, послідовник Божого Сина? Чи виконую Його заповіді і продовжую Його справу?» Якщо ствердної відповіді немає, то це можна виправити глибоким і щирим покаянням. Небесний Отець дає надію: «Якщо Я замкну небеса, і не буде дощу, і якщо накажу сарані поїсти землю, і якщо нашлю моровицю на народ Мій, і впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім’я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім’я Мого, і повернуть зо злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край!» (Друга книга хронік 7:13,14) Тож доля нашої країни залежить від кожного з нас.

ddd