Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Пророкуй до сухих костей

Борис Фенц

«Була надо мною Господня рука, і Дух Господній випровадив мене, і спинив мене серед долини, а вона повна кісток! І Він обвів мене біля них навколо, аж ось їх дуже багато на поверхні долини, і ось вони стали дуже сухі! І сказав Він мені: Сину людський, чи оживуть ці кості? А я відказав: Господи Боже, ТИ знаєш! І сказав Він мені: Пророкуй про ці кості, та й скажеш до них: Сухі кості, послухайте слова Господнього! Так говорить Господь Бог до цих кісток: Ось Я введу у вас духа і ви оживете! І дам на вас жили, і виросте на вас тіло, і простягну на вас шкіру, і дам у вас духа, і ви оживете. І пізнаєте ви, що Я Господь! І пророкував я, як наказано. І знявся шум, коли я пророкував, і ось гуркіт, а кості зближалися, кістка до кістки своєї. І побачив я, аж ось на них жили, і виросло тіло, і була натягнена на них шкіра зверху, та духа не було в них. І сказав Він мені: Пророкуй до духа, пророкуй, сину людський та й скажеш до духа: Так говорить Господь Бог: Прилинь, духу, з чотирьох вітрів, і дихни на цих забитих, і нехай оживуть! І я пророкував, як Він наказав був мені, і ввійшов у них дух, і вони ожили, і поставали на ноги свої, військо дуже-дуже велике!.. І сказав Він мені: Сину людський, ці кості вони ввесь Ізраїлів дім. Ось вони кажуть: Повисихали наші кості, і загинула наша надія, нам кінець! Тому пророкуй та й скажеш до них:Так говорить Господь Бог: Ось Я повідчиняю ваші гроби, і позводжу вас із ваших гробів, мій народе, і введу вас до Ізраїлевої землі! І пізнаєте ви, що Я Господь, коли Я повідчиняю ваші гроби, і коли позводжу вас із ваших гробів, Мій народе! І дам Я в вас Свого Духа, і ви оживете, і вміщу вас на вашій землі, і пізнаєте ви, що Я, Господь, сказав це й зробив, говорить Господь!»  (Єзекіїль 37:1-14).

Була Господня рука над цим пророком. Господня рука – це позиція сьогодні. В той час вибиралися пророки. Вони мали певну місію. Єзекіїль був вибраний для певної, серйозної місії, була Господня рука на ньому, щоб пророкувати про Ізраїль.

Що це сьогодні значить для мене? Великі пророки, які піднімалися, всі показували на Христа, що Христос гряде.

І самий більший пророк, Іван Христитель, показав на Христа. Ісус каже, що він не просто пророк, він найбільший народжений від жінок. Він є самий більший з-поміж всіх пророків, які були до Нього, тому що всі казали: «Ісус гряде! Месія гряде!» А  він показав на Нього і сказав: «Ось іде Агнець! Ось Він! Він вже прийшов!» Навіть учні Іванові пішли за Христом, коли він показав.

Цей пророчий знак для нас, щоб ми були тим знаком і дороговказом, який завжди показує на Ісуса, що Ісус живий сьогодні, що Він сьогодні здатний спасти, зцілити.

Ісус називає його найбільшим з-поміж народжених від жінок, але далі, Він продовжує і каже, що самий менший в царстві більший за нього. Хто ж такі самі менші в царстві? Ми сьогодні! Ми сьогодні є в царстві!

1. Позиція. Ми сьогодні діти Божі народжені не від плоті і крові, але народжені від Бога. Наша позиція, наш статус сьогодні – ми діти Божі через те, що звершив Христос. Божа рука є на нас, тому що ми діти Бога Живого. Вона є над нами і на нас.

2. Позиція того, що ми є нове творіння в Ісусі Христі. Христос = Помазаник. Його помазання, якщо воно колись було на пророках, на вибраних людях, то сьогодні кожен з нас, хто прийняв Ісуса в своє серце, він прийняв Його Помазаника. І сьогодні це є наша позиція. Кожен з нас є помазаний. І нам треба мати сміливість говорити це, тому що це є статус, позиція. Ми маємо будувати завжди наше внутрішнє переконання єдності з Христом. Кожен з нас, хто прийняв Христа, є одним духом з Ним. Він живе в нас постійно. Ми в Ньому по правиці Отця на небесах.

3. Завершена форма сповідання.

Нам, часто, потрібно вийти з того, в чому ми варимось, і подивитись збоку на всі обставини, на те, що відбувається, зупинитися. Ми беремо Слово на озброєння і говоримо до різних проблем в завершеній формі.

Сьогодні, Господь бажає, щоб ми вийшли з тої інформативної зони і почали говорити до тих обставин, діагнозів, неспасених людей…

4. Ототожніть себе з тою позицією, яку ми маємо в Ісусі Христі і почніть говорити. Це дуже важливе пророче формування. Коли ми пророкуємо, ми починаємо бачити.

5. Бачення. Коли ми бачимо і ми знаємо, що завершена форма має бути в тому, щоб ця людина спаслася, ми не зупиняємось, ми продовжуємо служити, помагати чим би це не було до того моменту поки Слово Боже не проявиться в повній мірі.

Дух Божий завжди співпрацює з Словом. Має бути вивільнене слово життя.

Завжди будуть факти, які будуть довліти, але є істина. Ніколи не втрачайте віру! Слово Боже є істина! Слово Боже – світильник!

Господь сьогодні дає в наше життя неймовірний потенціал через те, що ми Його помазаники. Помазання ламає ярмо і рабство.

«Поправді кажу вам: Як хто скаже горі цій: Порушся та й кинься до моря, і не матиме сумніву в серці своїм, але матиме віру, що станеться так, як говорить, то буде йому!» (Марка 11:23). Якщо ми будемо мати повне внутрішнє переконання в тому, що Слово Боже є істина, якщо ми не будемо сумніватися, Слово спрацює в нашому житті. Великий потенціал є закладений в нас з того моменту, коли Христос оселився в нашому серці, коли Дух Святий зійшов на нас. Дух Божий діє сьогодні. Він бажає спасати, зціляти людей. Кожен день треба будувати спільність єдності з Христом. Слово Боже міняє мислення, формування, починає діяти, витісняє всяку темряву, приносить життя в наше життя і ми маємо глибоке переконання внутрішнє в своєму серці, що Бог є зі мною, Його Слова є істина, якщо я говорю Євангеліє, воно спасає людей. І це завжди формується в нашому серці. Коли ти маєш цю єдність з Христом, що гора рухне, тому що Слово Боже так говорить, ти можеш говорити до діагнозів, до неспасених людей, пророкувати, формувати в їхньому житті цю Божу істину, тому що написано в Писанні, що Ісус судив не на погляд очей, Він бачив глибше, Він бачив так, як нам сьогодні говорить Слово Боже.

Ми сьогодні, як Церква, знаходимось в позиції, в якій колись знаходився Єзекіїль, в якій знаходились колись Петро, Іван, інші апостоли, яких вчив Ісус і казав: «Говори горі цій… Пророкуй цим костям і вони оживуть! Прийде Дух на них!»

Проповідь в відео-форматі

ddd