Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Проповідь пастора Олега Савчака

Олег Савчак

Матв. 9:9:17 .

Ісус порівнює нас із бурдюками, а Божу силу з новим вином.

Ісус був другом  митників і грішників – постійно йшов до людей запрошував до себе заходив до них. Не здорові потребують лікаря, а хворі.

Треба починати не з ідей та планів, а підготувати посудину на справу. Молитвою треба підготувати  твоє серце до того що ти хочеш робити, таким чином оновити свій міх. Не старі відкриття, не старе переживання Божої присутності, а нове відкриття, нові стосунки.  Старі засоби не підходять для нових справ, старе помазання не підходить для нових звершень.

Моя віра це моя реальність, мої можливості, мій ресурс?  Віра це Божий ресурс, це Його реальність, Його можливості. Саме тому ми повинні йти на декілька кроків вперед перед нашою реальністю, а не жити тільки нею. Реаліст  перестає довіряти Богу, перетворюється в старий бурдюк, який не може вмістити нового вина.

Як поміняти бурдюк? Мойсей поміняв коли побачив кущ в якому говорив Бог. Павло поміняв бурдюк після зустрічі з Христом. Потрібна зустріч з Богом. Сам по собі бурдюк не поміняється, Бог може його замінити. При зустрічі з Богом все міняється з старого на нове – власне свідоцтво, власний запал в серці, власне відкриття. Ось такі речі міняють життя, спочатку твоє, потім оточуючих, а дальше як молоде  вино бурлить набирає сили.

Хто в Ісусі Христі, той створіння нове. 2Кор5:17.  Людина залишає старе життя приходить нове, молоде, свіже.

Непрощення біль, образи не дозволяють нам оновити бурдюки і молоде вино Бог туди не вливає. Така людина може роками ходити в церкву з старим вином, яке немає ніякої сили. Страх, звички релігія, традиції блокує  оновлення бурдюків.

Я хочу бути завжди новим бурдюком, щоб завжди я міг прийняти нове вино, щоб воно бурлило бродило давало силу виконувати Божу волю.

ddd