Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Святкова конференція реабілітаційного центру «Спасіння»

Андрій Тукало

«І прибули обидва Анголи до Содому надвечір, а Лот сидів у брамі содомській. І побачив Лот, і встав їм назустріч, і вклонився обличчям до землі, та й промовив: Ось, панове мої, зайдіть до дому вашого раба, і переночуйте, і помийте ноги свої, а рано встанете й підете на дорогу свою. А вони відказали: Ні, бо будемо ми ночувати на вулиці. А він сильно на них налягав, і вони до нього з дороги зійшли, і ввійшли до дому його. І вчинив він для них прийняття, і напік прісного і їли вони. Ще вони не полягали, а люди того міста, люди Содому від малого аж до старого, увесь народ звідусюди оточили той дім. І вони закричали до Лота, і сказали йому: Де ті мужі, що ночі цієї до тебе прийшли? Виведи їх до нас, щоб нам їх пізнати! І Лот вийшов до входу до них, а двері замкнув за собою, і сказав: Браття мої, не чиніть лихого! Ось у мене дві доньки, що мужа не пізнали. Нехай я їх до вас виведу, а ви їм робіть, що вам до вподоби… Тільки мужам оцім не робіть нічого, бо на те вони прийшли під тінь даху мого» (Буття 19:1-8). Ангели прибувають до Содому, щоб врятувати Лота і його сім'ю. Процес реабілітації починається з проповіді Євангелії людям.

В Бутті 19 можна виділити три категорії людей:

1. Люди, як Лот, яким кажеш, що треба щось робити і вони слухають і роблять. Лот готовий був на все ради Господа. Він готовий був пожертвувати найдорожчим, що мав, щоб тільки не чіпали мужів Божих. Люди не слухали Лота. Вони хотіли крові. Ангели поразили їх сліпотою від малого до великого, і вони не змогли знайти вихід.

2. Люди, які слухають, коли їм проповідують, але вони відкидають, не приймають Слово Боже (Буття 19:12-14).

«Бо так само, як за днів до потопу всі їли й пили, женилися й заміж виходили, аж до дня, коли Ной увійшов до ковчегу» (Матвія 24:38). І тоді, в ті часи на Ноя дивились, як на ненормального, коли він почав будувати ковчег. і на нас, деколи, дивляться, як на ненормальних, але нам просто небайдуже життя інших людей.

«А коли зійшла світова зірниця, то Анголи принагляли Лота, говорячи: Уставай, візьми жінку свою та обох дочок своїх, що знаходяться тут, щоб тобі не загинути через гріх цього міста.  А що він вагався, то ті мужі через Господню до нього любов схопили за руку його, і за руку обох дочок його, і вивели його, і поставили поза містом. І сталося, коли один з них виводив їх поза місто, то промовив: Рятуй свою душу, не оглядайся позад себе, і не затримуйся ніде в околиці. Ховайся на гору, щоб тобі не загинути» (Буття 19:15-17). Бог сказав рятувати свою душу і, навіть, не озиратися назад, не затримуватися ніде. Це, як вихід з наркотиків.

Буття 19:20-23 – Цоар – маленьке містечко. Це, як центр реабілітації, де людина може заховатися, втекти від рабства наркотиків. Це містечко Цоар в якому можна сховатися від цієї проблеми, почати все спочатку, де Бог захищає і дає нове життя, спасіння.

3. Люди, які озираються назад, в старе життя, жалкують за тим старим життям (Буття 19:24-26). Вони, десь, в своєму серці не відкрились повністю. Коли людина повністю не обріже старе, марне життя, вона падає і стає тим «соляним стовпом».

«Ісус же промовив до нього: Ніхто з тих, хто кладе свою руку на плуга та назад озирається, не надається до Божого Царства!» (Луки 9:62). Коли ти поставив руки на плуг – йдеш за Господом, Бог дав тобі свободу, Бог вивів тебе з рабства гріха – йди до кінця! Не озирайся назад, тому що позаду нічого хорошого немає.

«І сталося, як нищив Бог міста тієї околиці, то згадав Бог Авраама, і вислав Лота з середини руїни, коли руйнував ті міста, що сидів у них Лот» (Буття 19:29). Бог вивів нас з тих руїн, в яких ми знаходились, і поставив нас н ті місця, де ми є зараз.

Проповідь в відео-форматі

ddd