Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Віра, яка приносить спокій

Роман Файніцький

Спокій – це, напевно, щось найбажаніше в нашому житті. Ми бажаємо спокою. Але життя не стоїть на місці. Приходять якісь обставини, речі, які ми не планували і не хотіли цього. Вони вибивають нас. Це приносить нам неспокій, дає відчуття тривоги. Ми починаємо переживати.

Віра в Бога дана нам, щоб дати нам спокій. Якщо віра не приносить нам спокій, скоріш за все, те, що ми називаємо «вірою» − це не віра. Віра обов'язково має приносити нам спокій.

Матвія 8:23-27; Марка 4:35-41; Луки 8:22-25 – історія про втихомирення бурі.

Часто, ми потрапляємо в шторми в нашому житті, щось іде не так і ми починаємо взивати до Ісуса. Але в цей момент взиває страх. Це не молитва віри. Це наш страх взиває до Ісуса. Ти починаєш боятися, тому що віри немає. В що має бути ця віра? В те, що в Бога все під контролем! Чи віриш ти в те, що Бог все контролює? Але, якщо Бог все контролює, то чому тоді почався шторм?

Страх – це показник того, що ми просто не віримо. Якщо б ми вірили,ми б не боялись. Ісус обіцяв нам, що буде з нами у всіх обставинах. І це те, чим нам треба озброїтись. Бог все контролює! Бог вчить нас довіряти Йому в тих обставинах, в яких ми є. Сила в тому, щоб довіряти Йому!

Є Божественний план, Божа воля на наше життя, і поки Богу буде угодно, щоб ми жили на цій землі і робили Його роботу, ніхто і ніщо не зможе нас зупинити.

За ким останнє слово? За Богом. Хто ми? Ми Його діти, Його слуги. Чи наказують діти батькам, чи слуги панам? Ми маємо довіритись Йому!

Часто приходять якісь незрозумілі для нас речі в наше життя просто тому, що така Божа воля. І в таких моментах треба довіряти Богу, що Бог все контролює, навіть, коли щось йде не так. Чому буває, що наші плани рушаться? Тому що вони, часто, не співпадають з Божими планами. Залишається довіряти Богу і спостерігати чим все закінчиться.

Довіритись Богу в тих обставинах, в яких ми сьогодні є – це і є віра. Він має кращий план. Бог з тобою у всіх твоїх обставинах! Єдине. що нам потрібно – це вірити Богу у всьому, довіряти Йому, що те, що Він має для нас – найкраще, навіть, якщо воно і не стикується з нашими планами. Це і є віра!

Бог бажає, щоб ми жили в спокої. Для цього ми маємо довіряти Йому, вірити Йому. Якщо ти віриш Йому, ти будеш спокійний!

Проповідь в відео-форматі

ddd