Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Плоди Євангелії - спасіння душі

Олег Савчак

Бог хоче вести нас вперед, щоб ми не зупинились, не розслабились і не відпали від Його благодаті.

Матв.3:8 «Отож, учиніть гідний плід покаяння!»

Христос і Його учні робили акцент на Євангелії, на плодах. Ми маємо жити в повноті, не можна зациклюватись на чомусь одному, бо так і утворюються секти, не можна тільки молитись і читати Біблію, або тільки проповідувати Євангелію. Ми маємо бути багаті Словом Божим.

Ми маємо мати Божий страх, бо «наблизилось Царство Небесне», бо ми «залишені до приходу Господнього», не треба думати що є ще багато часу.

Розглянемо які мають бути в нас плоди.

Плід - те, що ми можемо побачити, що є благословіння для нас чи когось іншого.

Плоди покаяння – вчинки, які відрізняються від наших старих поступків, вони відображають те, що змінились наші бажання, цілі, мотиви, думки.

Покаяння (грец. «метаноя») – зміна мишлення, мотивації, відношення.

Цей плід ми маємо принести зразу, бо інакше ми звикнемо жити 50Х50. По людині, яка покаялась відразу видно зміни.

Плоди духа (характера)- це зміна нашого характеру.

Гал. 5:22 «А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра,

лагідність, здержливість: Закону нема на таких

Плоди служіння – це наші діла, коли люди через дотик нашого життя могли змінитись.

Ми не можемо заслужити в Бога спасіння. Але якщо в нас є час і можливість, чому ми маємо спастись «як головешка з вогню»?

Филип. 1:22 «А коли життя в тілі то для мене плід діла, то не знаю, що вибрати.»

Апостол Павло розцінював своє життя в тілі як здатність приносити плід - якісь діла, якісь служіння, щоб допомогти іншим спастись.

Кол. 1:10 «щоб ви поводилися належно щодо Господа в усякому догодженні, в усякому доброму ділі приносячи плід і зростаючи в пізнанні Бога

Якщо ми не приносимо плід – ми не можемо пізнати Бога.

Ми маємо бажати бачити зміни.

Плоди Євангелії – це спасенні душі.

1 Петра 1:9 «бо досягаєте мети віри вашої спасіння душам

Мета всього – спасати душі. Господь вимірює наші плоди цими спасенними душами, які якось через нас могли торкнутись до небесного.

Дан. 12 :3 «А розумні будуть сяяти, як світила небозводу, а ті, хто привів багатьох до праведности, немов зорі, навіки віків».

Коли Бог буде підсумовувати результати нашого життя – Він буде найбільше дивитися на те, скільки людей ми привели в Його Царство. Часто нам не вистачає цієї мотивації, але в Бога є нагорода, і вона буде диференційована, в залежності від того, наскільки ми прикладали зусилля на землі, щоб приносити плоди.

Це є найвищий рівень усіх плодів, але неможливо принести плоди Євангелії без плодів покаяння, характеру і служіння.

Треба молитись, щоб Бог забрав нашу байдужість до світу, що гине, нашу пасивність в спасінні інших людей.

Перевірте своє життя, своє служіння – скільки людей спасаються через них? Якщо ви не знаходите відповіді треба щось міняти.

ddd