Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Плодіться і розмножуйтесь!

Майк Воткінс

Царство Боже множиться через Церкву. І це роблять не такі собі духовні «люди Х» з надприродніми можливостями. Міняють історію звичайні люди – ми. Це сучасна церковна фантастика думати, що лідери мають більше сили, ніж прості члени церкви. Це велика помилка і заблудження. Біблія вчить нас в Євреїв 4, що лідери вчать нас, як примножувати Царство Боже. Але це не роблять лише лідери, а всі члени церкви разом з лідерами. Ми будуємо Боже царство разом.

«І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх.  Поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: «Плодіться й розмножуйтесь, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі!» (Буття 1:27-28).

Інколи, ми думаємо, що церковна стратегія – це, коли я просто проповідую Євангелію, люди каються, Церква росте. Звичайно, це сама проста стратегія. Нажаль, сучасна Церква думає, що це задача і особливе покликання особливих людей (старших лідерів церкви). Але така думка, навіть, перешкоджає тому, щоб Церква росла. Якщо в нас неправильне розуміння про церковне лідерство, це перешкоджає росту Церкви.

Ми помиляємось, коли думає, що в наш сучасний час ріст Церкви можливий тільки через пастора, чи помазаних людей. Церква росте через кожну людину в Царстві. Якщо ми зрозуміємо, як Бог може використовувати нас в цьому плані, то ми можемо зрозуміти, як ми можемо досягнути цю планету в нашому житті в цей час.

Апостол Павло показує нам приклад, як повинно працювати примноження: «А що чув ти від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, що будуть спроможні й інших навчати» (2 Тимофію 2:2). Бог розширює Своє Царство за допомогою множення. Він використовує для цього звичайних людей, таких, як ми. Єдине, що заважає цьому – наше мислення, або наша недостатня віра.

Переважна більшість людей прийняла спасіння через когось, хто не був лідером Церкви. Ріст Церкви відбувається через людей, які не є головними лідерами Церкви. Пастор є наставником, і він тренує людей, як це робити. Але, якщо б все залежало тільки від пастора, було б менше церков. Нам потрібна команда, щоб досягати людей. В кожної людини є Божа сила, Дух Святий, покликання, доступ до Бога, як в пастора, чи в апостола Павла.

«Дивіться бо, браття, на ваших покликаних, що небагато-хто мудрі за тілом, небагато-хто сильні, небагато-хто шляхетні. Але Бог вибрав немудре світу, щоб засоромити мудрих, і немічне світу Бог вибрав, щоб засоромити сильне, і простих світу, і погорджених, і незначних вибрав Бог, щоб значне знівечити, так щоб не хвалилося перед Богом жадне тіло» (1 Коринтян 1:26-29). Коли ми дивимось на людину, ми можемо не бачити її потенціал, її дар, але Бог бачить все. Є багато думок людей про вас, які, можливо, говорять, що вони не бачать таланти, призвання, чи потенціалу вашого, чи, що ви не здатні це робити. І це створює всередині нас якісь внутрішні бар'єри, які ми повинні перемагати.

Ріст Церкви відбувається через індивідуальне служіння кожного члена Церкви.

Учнівство – це те, що ми повинні робити. В нас є покликання, завдання – рости і слідувати за Ісусом. Проблема в тому, що ми не віримо, що ми можемо це робити.

«Одинадцять же учнів пішли в Галілею на гору, куди звелів їм Ісус. І як вони Його вгледіли, поклонились Йому до землі, а дехто вагався. А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: «Дана Мені всяка влада на небі й на землі. Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь» (Матвія 28:16-20). Це Велике Доручення, а не просто велика рекомендація. Це наказ – що ми повинні робити, якщо ми учні Ісуса Христа. Він посилає нам цю планету. Лідери не можуть зробити це самі. Члени Церкви мають робити людей учнями. Лідери навчать, як це робити і зроблять разом з членами Церкви. Ріст залежить від кожного члена Церкви.

Ісая 6:1-8. Чи відбулась в нас зустріч з Господом, чи ні? Ось, головний корінь всього! Якщо в нас немає тієї першої любові, якщо ми не зустрілись з самим Ісусом, якщо прославлення для нас – це просто пісні, якщо читання Біблії – це просто навчання і ми не відчуваємо Духа Святого, звичайно, в нас немає бажання йти і щось робити для Господа. Це залежить від нас, нашого бажання слідувати за Ісусом. Якщо у вас є те бажання, Бог дасть все необхідне, щоб слідувати за Ісусом.

Проповідь в відео-форматі

ddd