Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Бажання під контролем волі

Олег Савчак

Скільки разів на день в нас виникають якісь бажання? Дуже багато, бо ми ще живі. Ці бажання є Божі і не Божі (спокуси). Досягнути на землі того, щоб в нас були тільки Божі бажання неможливо,бо ми живемо в тілі. Але ми маємо постійно цього прагнути. Погані бажання – показник того, що ми наповняємось не з того джерела. 

Ісус казав: «Неможливо, щоб спокуси не прийшли, але горе  тому, через кого вони приходять». Господь ніколи не казав, щоб ми «потакали» цим спокусам. Спокусливі бажання були ще в Едемському саду, потім в Каїна. Бут.4:1 «І сказав Господь Каїнові: Чого ти розгнівався, і чого похилилось обличчя твоє? Отож, коли ти добре робитимеш, то підіймеш обличчя своє, а коли недобре, то в дверях гріх підстерігає. І до тебе його пожадання, а ти мусиш над ним панувати.» 
Якщо ми опускаємо своє лице, значить, нас обсіли погані бажання, але Бог дає нам силу перемагати над ними.
Фил. 2:1-15. Якщо у вас є можливість когось підбадьорити, поспівчувати, приєднатись в молитві в служінні, то треба це робити, навіть, якщо по плоті ви цього не хочете. Таким чином ви будете уподібнюватися Христу і Його бажанням. Він просив: «Боже, нехай мине ця чаша Мене, але не Моя воля хай буде, а Твоя» - це найкращий приклад підкорення своїх бажань волі Божій.    
Ми маємо прагнути «не робити нічого підступом чи з лукавства» – це не пити з «гіркого» джерела. «Піклуватися не тільки про себе» - наша плоть хоче піклуватися про себе, а Божа воля – носити тягарі один одного.Фил.2: 12-13 «Отож, мої любі, як ви завжди слухняні були не тільки в моїй присутності, але значно більше тепер, у моїй відсутності, зо страхом і тремтінням виконуйте своє спасіння. Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю.» 
Для того, щоб звершувати своє спасіння мало знати те, що Бог нас любить – треба ще мати якісний Божий страх. Ми думамо, якщо Бог захоче, щоб ми щось зробили, то Він нас переконає, і ми тоді на крилах полетимо це виконувати. Ні, нам треба мати Божий страх, бо інакше з нами може трапитись так само як з Мойсеєм Вих 4:14 «І запалав гнів Господній на Мойсея» або з Йоною (Йона 1, 2).Навіть, якщо наші бажання ще не відзеркалюють Божу волю – нам краще підкоритись Богу!