Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Пізнавай, що в серці твоїм

Майк Воткінс

                              «Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя»                                                                                                                                                                     (Приповісті 4:23).

Можна навести багато способів того, як захистити своє серце від різних речей в цьому світі. І деякі люди, навіть, намагаються це робити.

Чому ми повинні берегти своє серце? Те, що в нашому серці дає нам або життя, або приводить нас до смерті.

«Добра людина із доброї скарбниці серця добре виносить, а лиха із лихої виносить лихе» (Луки 6:45). Те, що в нашому серці – це є або джерело життя, або джерело смерті. Те, що в нашому серці визначає те, що ми будемо говорити. І це буде впливати на інших людей. Якщо наше серце не в порядку, занечищене – це шкідливо не тільки для нас, але й для інших людей. У людей, які тільки знають, що Бог простив їхні гріхи, але вони не міняються, не ростуть, часто, залишається непрощення, егоїстичні амбіції, страх… Ці речі приносять шкоду нашому життю і через нас іншим. Якщо людина не береже своє серце, вона розрушає і своє життя, і життя своєї сім'ї. Оскільки, вона будує Царство на неправильних принципах. Але серце, яке має плоди Духа Святого приносить життя і собі, і іншим.

Коли ми ходимо з Ісусом, ми стаємо сильними, розуміємо Його Слово, Біблію, ми стаємо сильнішими в служінні іншим і почуваємо себе більш у безпеці, тому що ми йдемо разом з іншими віруючими. Ми повинні бути в Божому каравані – в Його Церкві. Так, ми не тільки охороняємо себе, але і один одного.

Ісус використовує обставини, які «обігрівають» наше життя, як мікрохвильова піч. І якщо в нашому серці заховане щось «гниле», то рано чи пізно буде запах. Бог використовує ці процеси, щоб зробити нас чистими, святими.

«І будеш пам'ятати всю ту дорогу, що Господь, Бог твій, вів тебе нею по пустині ось уже сорок літ, щоб упокорити тебе, щоб випробувати тебе, щоб пізнати те, що в серці твоїм, чи будеш ти держати заповіді Його, чи ні» (Повторення Закону 8:2). Бог хоче, щоб ми впокорились.

Що ми будемо робити? Кому ми будемо служити – дияволу, чи Богу? Дуже часто Бог використовує обставини, щоб Його Дух мав більший вплив на наше життя. Дух Святий не хоче бути просто гостем в нашому житті, Він бажає бути Господарем нашого життя.

Проповідь в відео-форматі