Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Бог вірний Своїм обітницям

Віктор Франчук

Бог вірний Своїм обітницям. Він хоче виконувати те, що Він обіцяє. Бог бажає, щоб ми Йому довіряли у всьому.

Коли ми прийшли до Ісуса, ми прийняли рішення. Ми не просто покаялись в своїх гріхах і отримали прощення гріхів. Покаяння – це трохи глибша річ. Ми прийняли інший напрямок в нашому житті. Ми прийняли виклик від Господа. Ми покаялись, тому що усвідомили, що нам потрібен Бог. Бог завжди очікує на це важливе рішення. Рішення, яке ми приймаємо перед Богом – це рішення на все життя. Приймаючи рішення жити з Богом, основною нашою мотивацією є спасіння душі, тому що наша душа є вічна. Бог віддав Свого Сина для того, щоб ми перебували у вічності на небесах. Що б не відбувалося довкола нас, спасіння нашої душі – це є саме головне, це те, на чому ми маємо концентрувати свою увагу. Прийняти рішення слідувати за Ісусом – це тільки початок. Потім, ми починаємо вчитись. Хтось навчається  в Біблійній школі, хтось − в коледжі, починає служити. Але завжди є такий момент, коли серед всього хорошого приходять різні думки в життя людини – що буде з моїм життям завтра? Що буде післязавтра? Що буде з моєю сім'єю, дітьми? Люди приходять в Церкву з різними серйозними проблемами і єдине, що ми можемо запропонувати їм, це помолитись за них. І все залежить від того, як та людина буде вірити, як вона встоїть. Бог відповість на цю проблему, тому що це відбувається в нашому житті постійно – Бог відповідає на наші нужди, тому що Він прийшов для того, щоб дати нам життя з надлишком, щоб ми не були сиротами, щоб ми ходили з Ним кожен день. Він піклується про нас. Бог піклується про найдрібніші речі в нашому житті. Потрібно навчитись ходити з Ним, тому що це робить нас щасливими. Саме в дрібних речах ми бачимо, як проявляється Божа любов до нас, і це так важливо. Бог хоче, щоб ми це бачили, тому що це збудовує нас в вірі.

Для кожного з нас, в різні моменти нашого життя завжди важливо, що буде  з нами після того, як ми пішли за Ісусом. Навіть, якщо ви в чомусь сумніваєтесь, продовжуйте триматись за Бога, триматись до останнього, і ви будете бачити відповідь у вашому житті! Бог відповість на всі ваші нужди і проблеми! Коли підійшов Петро до Ісуса, він запитав, що вони будуть мати з того, що вони все залишили і пішли за ним, Ісус відповів: «Поправді кажу вам: Немає такого, щоб дім полишив, чи братів, чи сестер, або матір, чи батька, або діти, чи поля ради Мене та ради Євангелії, і не одержав би в сто раз більше тепер, цього часу, серед переслідувань, домів, і братів, і сестер, і матерів, і дітей, і піль, а в віці наступному вічне життя» (Марка 10:29-30). Коли ми приймаємо рішення слідувати за Ісусом, ми в будь-якому разі щось залишаємо. Але є щось одне, що ми повинні залишити всі. Ми не можемо це обійти, тому що, якщо ми не залишимо цього, ми не можемо бути учнями Ісуса – це наше «я». Якщо ми, слідуючи за Ісусом, не залишимо своє «я», то ми не можемо спасти свою душу.

Біблія говорить, що Бог обіцяє піклуватись про нас щодня. Він виконує Свої обіцянки. Саме головне, щоб в нашому серці була віра, щоб ми завжди довіряли Йому.

В людей, які вже довший час ходять з Богом теж можуть бути моменти в житті, коли вони відчувають, що щось пішло не так. Така людина близька до розчарування. І це не просто дні, а, можливо, навіть, місяці, роки, коли здається, що щось пішло не так. Деколи, люди починають думати, що Богу не до них, або, що, можливо, Бог їх вже і не так сильно любить, як вони вірили на самому початку…Але, якщо щось йде не так, то на то є кілька причин. Ода з них – неправильно прийняте рішення. Але, навіть, в такому випадку потрібно розуміти, що в Бога є достатньо сили і благодаті виправити всі помилки в нашому житті і повернути нас на той шлях, на який Він поставив нас від початку. Для цього потрібна віра і довіряти Богу, тому що Бог не може нас вести, якщо ми не довіряємо Йому. Незалежно від того, чи ми розуміємо що відбувається, чи ні, довіряти Богу ми зобов'язані, тому що, коли ми довіряємо Богу, Він нас проведе, навіть, якщо нам здається, що ми йдемо долиною смертної тіні, навіть, якщо нам здається, що великі води нас просто затоплюють в нашому житті, і ми не знаємо, як з того вибратись, в Біблії написано, що великі води нас не затоплять, і навіть, в долині смертної тіні відкриваються нові джерела, приходить нова сила. Є речі в нашому житті, коли ми проходимо в самий низ для того, щоб відкрились нові джерела, щоб відкрилось щось нове, щоб прийшли нові речі від Господа в наше життя і, щоб по-новому розуміти, навіть, Самого Бога. В такий період часу дуже важливо є встояти в вірі.

Проходячи різні важкі моменти в нашому житті, ми стаємо іншими людьми. Ми починаємо ще більше любити Бога. Це саме головне чого ми прагнемо – любити Його, служити Йому, щоб в кінці життя сказати, що ми повністю задоволені тим, що ми в Ісусі Христі. Проходячи різні обставини, ми змінюємось в образ Ісуса Христа. Ми стаємо зрілими людьми, які можуть нести тягарі інших людей, які можуть підбадьорювати інших людей. Чим більше ми проходимо з Богом, тим більший авторитет ми маємо в Царстві Божому, тим більше люди довкола нас бачать, що ми дійсно ходимо з Богом.

На все свій час. Бог визначає час і терміни. Бог знає коли, що і скільки нам потрібно. Тому, Писання вчить нас бути вдячними Богу за все сьогодні. Те, що Бог обіцяв обов'язково здійсниться. Саме головне, щоб ми тримались вірою за Бога, і, навіть, якщо вже дуже важко триматись, продовжувати стояти  в вірі, тому що Бог каже, що не дасть нам більше витримати, ніж ми можемо, але результат нашої віри буде великий і буде мати дуже велику вагу, що цінно перед Богом.

Коли ми рухаємось за Богом, ми обов'язково побачимо здійснення наших особистих мрій, якщо не вони будуть на першому місці, а Сам Бог. Господь виконує бажання сердець людей. Він робить приємне тим, хто служить Йому. Він одаровує Своїх людей, дає нагороду, коли людина не ставить свої мрії на перше місце, а Бога.

Бог обіцяє піклуватися про нас, забезпечувати: «Той же, Хто Сина Свого не пожалів, але видав Його за всіх нас, як же не дав би Він нам із Ним і всього?» (Римлян 8:32). Головне, щоб ми давали можливість Богу, щоб Він нас благословляв, тому що суєта віддаляє нас від Бога, а її сьогодні так багато. Саме цінне, що ми маємо після Бога – це Його Слово. В Ньому є все. В Ньому є вихід – читати, роздумувати над Словом, молитись, поклонятись Господу. І Бог, бачачи тайне, буде давати явно. Вся та інформація, яку несе світ нічого не дає нам, вона не оживотворяє, тому що тільки Слово Боже оживляє нас, або щось в нашому житті. Тому, ми повинні навчитись виділяти час, щоб повертатись до Джерела, до Слова Божого. В Ньому є все для життя і побожності. Одне Слово від Бога змінює все в нас.

«Тож не відкидайте відваги своєї, бо має велику нагороду вона. Бо вам терпеливість потрібна, щоб Божу волю вчинити й прийняти обітницю. Бо ще мало, дуже мало, і Той, хто має прийти, прийде й баритись не буде! А праведний житиме вірою» (Євреїв 10:35-38). Писання говорить, що ми повинні бути відважними. Для того, щоб пробувати в Слові Божому, щоб триматись за Бога, щоб ходити вірою потрібна відвага. Диявол буде робити багато речей, щоб вирвати нас від цього всього, тому, нам потрібна відвага.  Потрібно бути відважним, щоб протистояти всякій думці, яка не кориться Христу. Той, хто навчився полонити думки, які протирічать Слову Божому, вірі, той зможе пройти через все.

Нагорода попереду! Найтемніша ніч перед самим світанком. Часто, нам здається, що вже кінець, а насправді, ми вже близько до цілі і Бог скоро вирішить проблему, щось зміниться в нашому житті. Бог воює за нас, щоб ми встояли в вірі. Той, хто добігає до кінця, отримує нагороду. Ніколи не здавайтесь!

Що робити в періоди нашого життя, коли здається, що щось пішло не так? По-перше, це бути в таємній кімнаті, по-друге, бути серед людей – бути в Церкві, в світлі, мати спілкування з тими людьми з якими ви від початку. В жодному разі не можна ізольовувати себе від людей, від Церкви, не зважаючи на те, через які труднощі ви проходите. Бог дасть вихід, проведе і підніме. Потрібна терпеливість. Поряд з тим, що Бог нас веде, Він ще й формує нас. Він хоче, щоб ми були сильними всередині. Тільки в терпінні можна досягнути успіху, плоду. Яків пише, що людина, яка хитається нічого не може получити від Бога: «Але нехай просить з вірою, без жадного сумніву. Бо хто має сумнів, той подібний до морської хвилі, яку жене й кидає вітер. Нехай бо така людина не гадає, що дістане що від Господа. Двоєдушна людина непостійна на всіх дорогах своїх» (Якова 1:6-8).

Бог добрий до нас, якщо Він обіцяє, то Він виконає! «Нехай я стою на сторожі своїй, і нехай на облозі я стану, і хай виглядаю, щоб бачити, що він буде казати мені, і що відповість на жалобу мою. А Господь відповів: «Напиши це видіння і поясни на таблицях, щоб читач його легко читав. Бо ще на умовлений час це видіння, і приспішає кінець, і не обмане. Якщо б протягнулось, чекай ти його, бо воно конче прийде, не спізниться» (Авакум 2:1-3).

Проповідь в відео-форматі