Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Як мати очі віри?

Майк Воткінс

Бог обіцяє нам, що в нас буде нове життя, але, можливо, ще в цей момент ми можемо не мати цього нового життя. Бог обіцяє нам свободу, але, можливо, ще в цей момент ми не маємо цієї свободи. І ми думаємо: «Можливо це, чи ні?» Ми дивимось в Слово Боже, дивимось на себе, і ми порівнюємо – як це може бути? Часто, ми бачимо в собі тільки слабкість, недоліки, гріховність, і щоб побачити це нове життя, цю свободу, нам потрібно мати очі віри.

Є 4 сфери, де нам потрібний особливий духовний зір (погляд) – це вміння бачити щось. Якщо ми сліпі, ми не можемо бачити. Інколи, люди можуть дивитись і не бачити. Люди читають Біблію і не розуміють суть Писання.

1. Ми повинні бачити Бога таким Яким Він є, що Він любить нас. Якщо ми цього не розуміємо, ми, навіть, не можемо розпочати процес духовного росту. Ми повинні розуміти, що Бог є любов.

2. Ми повинні бачити себе так, як Бог нас бачить. Зазвичай, ми бачимо себе так, як інші люди нас бачать. Часто, вони говорять: «Та, він такий, його сім'я така, і він завжди буде таким…» Але Бог так нас не бачить, Він не говорить так про нас.

3. Ми повинні бачити інших людей, як Бог їх бачить. Якщо ми так не бачимо, ми не можемо піднімати лідерів, тому що ми не можемо бачити людей так, як Бог дивиться на них. Коли ми дивимось на людей, ми не просто маємо дивитись на їх характер, ми маємо думати, що Бог може робити з ними. Коли ми дивимось на людину, ми повинні запитувати, що Боже Слово говорить про неї.

4. Ми повинні бачити суспільство так, як Бог бачить. Не так, як ми, часто , бачимо через новини. Новини – це не дуже вірне джерело духовної інформації.

«Щоб Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам Духа премудрости та відкриття для пізнання Його, просвітив очі вашого серця, щоб ви зрозуміли, до якої надії Він вас закликає, і який багатий Його славний спадок у святих, і яка безмірна велич Його сили в нас, що віруємо за виявленням потужної сили Його, яку виявив Він у Христі, воскресивши із мертвих Його, і посадивши на небі праворуч Себе» (Ефесян 1:17-20). Щоб ми могли знати і виконувати Боже Слово, Бог має дати нам новий зір. Без цього ми бачимо тільки по-людськи, природно, і це не через віру.

Щоб в нас були очі віри, ми повинні бачити Бога таким, як Він є. І це перший наш крок до покаяння. «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне» (Івана 3:16). Це сама фундаментальна істина. Це доказ Його любові. Якщо ми не розуміємо і не приймаємо це, ми не можемо мати очі віри. Часто, після покаяння,духовне життя людей не міняється, вони не ростуть. Такі люди страждають духовно, тому що вони без знання, вони не знають Слова. Ми повинні дізнаватись більше, що Бог говорить про нас. «Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове» (Римлян 10:17). Без Його Слова ми не можемо зростати духовно.

Людина повинна розуміти, як Бог дивиться на неї. Він дивиться на неї, як на нового віруючого, як на нового сина, чи дочку. «І пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить!» (Івана 8:32). Це слова Ісуса. Якщо ми пізнаємо істину, у нас буде нагорода, яка називається свобода. Хто дає нам цю свободу? «Коли Син отже зробить вас вільними, то справді ви будете вільні» (Івана 8:36). Це свобода, яку не дає проповідь, чи якась людина, це свобода, яку дає нам Господь Ісус. Ми істинно вільні, якщо Він це робить для нас.

«Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове, стародавнє минуло, ото сталось нове!» (2 Коринтян 5:17). Якщо ми в Христі, ми нові. Те, ким ми були, вже більше не існує.

«Я все може в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі» (Филип'ян 4:13). Що значить слово «все»? Що ми можемо робити для Ісуса? «Поправді, поправді кажу вам: Хто вірує в Мене, той учинить діла, які чиню Я, і ще більші від них він учинить, бо Я йду до Отця» (Івана 14:12).

Наш перший крок – ми приймаємо Бога Таким, яким Він є, а потім ми приймаємо те, що Він нам говорить про нас. Дух Святий працює через Слово Боже і робить нас новими людьми. Коли в нас є правильний погляд на себе, як християнських лідерів, ми будемо бачити Божий потенціал в інших людях. Ми будемо мати правильний погляд на інших людей.

«Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі» (Матвія 6:9-10). Більшість віруючих спішать на небо, а Бог спішить на землю. Небеса – це там, де є Бог. І Бог хоче, щоб Його Царство було на землі, як на небі. Бог сказав, що ми повинні так молитись. Але, часто, нам важко це робити, тому що, коли ми слухаємо новини, ми думаємо, що це неможливо. Люди міняють есхатологію під впливом різних новин. Чому в нас такі різні реакції? Тому що ми дивимось по-людськи, але коли ми розуміємо Велике Доручення, що Бог хоче робити людей учнями, це наказ нам.

Ми можемо втратити наш духовний зір, коли гріх осліплює нас. Коли це відбувається, ми повинні більше занурюватись в Слово Боже і перебувати в Ньому. Тоді, Бог знову оживлятиме нас через Своє Слово і наповнятиме Духом Святим.

Перший наш крок для того, щоб у нас був хороший духовний зір – нам потрібне «нове життя» від Господа, покаяння. Другий крок – ми повинні запросити Ісуса в кожну кімнату нашого духовного дому. Якщо в нашому духовному домі є закриті кімнати, значить там буде наша духовна сліпота і Бог не буде там царювати, відповідно, там у нас будуть великі проблеми і перешкоди. Коли ми віддаємо все Господу, Він очищає все, проводить  духовний ремонт в кожній кімнаті нашого дому. Потім, ми відчуваємо свободу, ми можемо правильно бачити. «І не стосуйтесь до віку цього, але перемініться відновою вашого розуму, щоб пізнати вам, що то є воля Божа, добро, приємність та досконалість» (Римлян 12:2).

Проповідь в відео-форматі