Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Я і світ, що довкола мене

Володимир Шигінський

Сьогодні, ми бачимо, що нам потрібна якась реформація, реконструкція, пробудження, щоб церкви активніше робили ту роботу, яку Бог хоче від нас. В єдності, в спільності церков є сила. Добре нам бути разом в церкві. Але Бог хоче чогось більшого від нас − щоб ми виходили за межі церкви.

Яка Церква є істинно християнською? Це та, яка будується на Божому Слові, яка має тверезе вчення, коли пастори ведуть Церкву в правильному напрямку, відповідно до Божого Слова, Церква наповнена Божим Духом. Церква ведена Святим Духом обов'язково буде жива. Коли Дух Божий є в Церкві, Він її будує, формує. Голова Церкви – Христос, і Його Дух формує Церкву.

Який християнин є живим? Той, який, дійсно, стоїть на Слові, який навчається Слову, молиться відповідно до Божого Слова, який має серце наповнене Духом Святим. Життя приходить від Господа. Ми не можемо мати самі життя. Він нас наповнює життям. Ми повинні будувати особисті стосунки з Христом, тоді появляється життя в нас, життя довкола нас відчувається. Цей світ починає бачити, що ми якісь не такі, що ми маємо щось таке, чого не має він. А чого не має цей світ? Він не має Духа Божого, цей світ не будує свою віру і не молиться по Божому Слові.

Дуже важливо є виходити за межі Церкви, об’єднуватися церквами і почати щось робити, щоб цей світ почув Слово Боже. Що ми маємо робити? Нести Добру Новину! Ми повинні приводити людей до Христа – це основне завдання кожного християнина. Не ми спасаємо − спасає Ісус, але наша задача – допомогти людям прийти до Христа.

Як тільки ми каємось, приймаємо Ісуса в своє серце, наше ім'я відразу ж записується в Книгу Життя вічного. Ми ще нічого не встигли зробити, але Бог нам вже дає аванс, привілей, надіючись на те, що ми почнемо щось робити для Христа, для цього світу, тому що Бог хоче, щоб цей світ був євангелізований повністю і щоб кожна людина прийшла до Христа, спаслася.

Що є світ, всесвіт? Для чого Бог створив його? Для чого ми живемо на планеті земля? На сьогоднішній день фундаментальна наука приходить до одного – все, що ми бачимо, це тільки творення, просто так це все не могло виникнути.

Наш світ такий безкінечно великий, що не поміщається в нашому розумі. Галактика в якій знаходиться наша планета називається Молочний Шлях. Якщо ми вийдемо в зоряну ніч на вулицю, і піднімемо свою голову вгору, то ми побачимо масу зірок. Наш зір охоплює 1500-2000 зірок, які ми можемо побачити неозброєним оком. Наша галактика Молочний Шлях містить в собі 200 млрд. зірок таких, як сонце, більших за сонце, набагато більших за сонце. Наше сонце таке велике, що 1 млн. таких планет, як Земля може вміститись в його об'ємі. Але є зірки на багато більші за сонце. Сама велика зірка називається Великий Пес. В порівнянні з нею, наша Земля виглядає як 10 копійок, а Сонце, як шар діаметром 3 метри. Зірка Великий Пес має діаметр 4 км. І це ми говоримо тільки про одну галактику, а у всесвіті є приблизно 175 млрд. галактик у видимому спектрі.  Якщо в середньому одна галактика має 200 млрд. зірок, то видимий всесвіт має 350 000 000 000 000 000  000 000 зірок… Немислима кількість… Всесвіт на сьогоднішній день розширяється. Якщо взяти повітряну кульку, поставити на ній декілька точок, то відстань між ними почне збільшуватись, розходитись. Точно так само наш всесвіт – відстань між зірками, між галактиками все збільшується, розходиться. Якщо глянути у всесвіт на мільярди років назад, то вчені доводять, що всесвіт був, як малесенька точечка з величезною кількістю мінус нулів, тобто, ніщо…Тоді, як з'явився всесвіт? Звідки це все взялося, якщо це виникло з нічого? Вчені не враховують, що поза всесвітом є ще вічність, духовний світ. Ми, як віруючі, віримо, що всесвіт знаходиться у вічності. Вічність більша за всесвіт. Вічність не має ні початку, ні кінця. Всесвіт має абсолютно системний порядок. Там немає хаосу. Все систематизовано. Вчені називають три версії виникнення всесвіту:

1. Всесвіт виник природньо

2. Світ виник випадково

3. Хтось це все створив

Якщо говорити про енергетику, то у всесвіті немислима кількість енергії. Світло і тепло йде від кожної зірки. Найбільше, що дослідили вчені – це сонячну систему. Поза сонячною системою немає відомостей і інформації, тому що наука ще не має таких методів дослідження, щоб йти дальше за сонячну систему. Доведено вченими, що життя в такому вигляді, як є на Землі, немає більше ніде. Що таке життя? Що шукають вчені? Вчені шукають, чи є вода. Якщо є вода, значить можна шукати життя. Наша планета настільки чудова, що вона має в собі життя. І вода, і віддаленість від сонця, склад атмосфери – все створене таким чином, що життя підтримується на нашій планеті. І найчудовіше те, що на нашій планеті живе людина. Ми  − люди, які можемо думати, говорити, маємо мислення, можемо оцінювати себе, ситуації, цей світ довкола нас. Ми самодостатні. Бог нас створив по Своєму образу і подобі, щоб ми могли виконувати Його роботу на цій землі. Бог зацікавлений абсолютно в тому, щоб ми те, що Він сказав зробили, виконали, щоб ми змогли євангелізувати цей світ. Світ очікує нашого приходу, світ чекає явлення Божих синів, щоб ми допомогли вернутися людям до Бога. Є воля Божа на спасіння душ.

«Бо Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думання про твори стає видиме. Так що нема їм виправдання» (Римлян 1:20). Розумній людині не буде виправдання, якщо вона не побачить Творця за всім цим творивом, що Бог створив і не встигне навернутися до Бога. За цим всім досконалим творивом, що ми бачимо стоїть Господь. Для того, щоб люди повірили в це, ми маємо прийти і принести їм це Слово, тому що і нас Бог запитає про це.

«І казав Він до них: «Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте! Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде» (Марка 16:15-16). Нам потрібно йти в цей світ, який Бога не знає і нести Слово, проповідувати. Не наша справа − спасіння цих людей, наша справа – нести їм Слово. Ми несемо Слово, свідчимо їм про Бога, а їхній вибір – або вони приймуть, або занехають, або вони покаються і навернуться до Господа і будуть жити Божим життям, або ж будуть продовжувати жити в гріху. Це їхній вибір.

Господь чітко і жорстко говорить про нашу діяльність, як християн тут на землі (Луки 13:23-30). Він говорить до християн, що прийде час і двері закриються. Зараз ми маємо час, коли двері ще відкриті. Ми можемо йти в будь-яке місце до будь-яких людей і нас не женуть, нас приймають, нас готові слухати. В двері ввійдуть ті, які робили ту роботу, яку Бог хотів, на що Він надіявся – несли Слово, євангелізували, йшли до людей, своїм власним життям, поведінкою являли приклад істинного християнства. Ми повинні бути не такими, як цей світ, постійно пам'ятати, що ми діти Божі, що ми Його посланці, учні Христові, які стоять на Божому Слові, виконуємо Його заповіді, любимо одне одного, виявляємо цю любов. Бог не має іншого інструмента, окрім живої Церкви, Своїх дітей, істинно віруючих людей, які люблять Бога, які навчені, наставлені. Ми рухаємось, ми робимо якусь роботу, але Бог бажає, щоб ми робили все інтенсивніше, щоб ми не були теплими, щоб ми не дрімали, щоб нам не було важко піднятися і піти туди, куди Він нам скаже. Ми повинні робити свою роботу на землі, поки ми є тут. Ми маємо цінувати нашого Творця, нашого Господа, Який нам дав таку планету і такі умови в яких ми живемо. Він хоче, щоб всі люди навернулись до Нього. Інструмент в Нього один – Церква, кожен християнин зокрема, той, який посланий Богом. Ми мусимо виконати Божу роботу. Кожен має думати про це, молитись за це, щоб ми більш активно рухались за межі церкви і виконували Божу роботу достойно. Кожен має використовувати ті обставини, ті умови в яких знаходиться, для того, щоб євангелізувати цей світ, щоб світ почув Боже Слово і побачив нас, явлених, як місто на вершині гори, як світло, яке світить в домі для всіх, щоб це не було номінально, але фактично. Бог хоче глибокої віри, фактичного християнства, глибокого виконання Божої волі!

Проповідь в відео-форматі