Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Пошир місце намету свого

Олег Савчак

              "Пошир місце намету свого, а завіси наиетні помешкань твоїх повитягай, не затримуй! Свої шнури продовж, а кілочки свої позміцняй! Бо праворуч і ліворуч поширишся ти, а насіння твоє одідичить народи, і заселять міста опустошені" (Ісаї 54:2-3).

Ціль: через те що Бог завжди має для нас щось більше ми ніколи не повинні зупинятись на досягнутому і завжди простиратись вперед.

3 сфери в яких Господь хоче допомогти нам зростати (розтягнутись):

1. Наші відносини з Богом.

2. Розширити своє серце – перейти на якусь іншу площину, навчитись мислити біблійно, незважаючи ні на що.

3. Поширити свій вплив, своє служіння – навчитись дотикатись до людей, або до обставин для того, щоб нести життя, або зміни.

1. Поширити себе у відносинах з Богом.

Що означає слово «поширити»? Пошир місце намету свого – це стосується нашого серця, нашого мислення, наших служінь, наших сімей, нашого впливу на оточення і т. д. Поширення впливу, або поширення чогось (поширення серця, чи поширення впливу, чи поширення наших стосунків) – часто, дуже болюче, як на розтяжці. З Богом, деколи, це просто, легко, але, деколи, це дуже і дуже важко. (Історія з Писання про одне з колін Ізраїльського народу − Веніаминових синів – Суддів 19-21).

Деколи, щоб поширити свій вплив, свої можливості, своє серце − Богу потрібно поширити нас. Богу треба якийсь больовий ефект, чи больовий шок для нас, для того щоб ми схаменулись. Ми, деколи, наприклад, не розуміємо, що прийти в церкву, на молитву – це потрібно для нас, це не просто ми прийшли і все. Кожного разу, коли ми кудись ідемо (на молитву, на служіння, на групу), де є якась ціль, де Бог хоче з нами щось там зробити, Він хоче нас розтягнути, поширити наш вплив, змінити нас, пробудити, заставити нас мислити по-іншому. Якщо ми не приходимо раз, другий, третій, ми перестаємо молитись, спілкуватись з Богом, ми не говоримо про Бога, ми стаємо світськими людьми. Кожен з нас не застрахований від цього, просто скотитись до світської людини, стати таким ліберальним, чи номінальним християнином. І хай Господь збереже нас від цього, тому що час останній і Христос скоро прийде! Тому, ми повинні один одного підбадьорювати!

Поширитись, або розтягнутись – це важко, але кожного разу після кожної такої розтяжки – нова віра, якісь нові проекти, нове бажання служити Богу. Можливо, нам потрібно бути час від часу на тих розтяжках? Якщо все так легко, просто, комфортно і немає ніякої битви, спокус, випробувань, ніяких труднощів, то, можливо, і поширитись ми не можемо і не хочемо, можливо, нам це і не цікаво? Якщо ви на розтяжці в тій, чи іншій сфері не дивіться на це, як на прокляття, але, насправді, розумійте, що Бог нас, деколи, розтягує.

Наша головна ціль і бачення – це не громадити, це віддавати, поширюватись праворуч і ліворуч (на схід і на захід).

Розтягнутись – це означає почати помічати нові речі, які ми раніше не помічали. Все починається з відносин з Богом. Перш за все, людина має розширити своє серце перед Богом. Розтягуйте своє серце перед Богом, вмістіть Бога, дайте Йому більше місця, більше часу, тому що там саме головне, там будуть ваші очі, там буде ваше серце!

Як тільки ми приводимо людей до Бога, вчимо шукати Бога, слухати від Нього, вчитись від Нього, віддати Йому своє серце, довірити Йому своє життя – люди оживають, люди щось хочуть робити, люди самі починають мріяти починати щось нове. Розшир своє серце до Бога, хай Богу там буде не тісно, хай Він поселиться там, хай Він живе там, хай Йому буде там комфортно!

«Хай Господь буде розкіш твоя, − і Він сповнить тобі твого серця бажання! На Господа здай дорогу свою, і на Нього надію клади, і Він зробить…» (Псалом 36(37):4-5).

Важливо, щоб ми приліпились до Бога, щоб ми були вкорінені, щоб ми знали чого ми хочемо. Якщо Господь буде наш розкіш, тоді Він здійснить Бажання нашого серця.

2. Розширення свого серця, душі, своїх можливостей – це хто ти є в Ньому? Що ти можеш в Ньому робити?

«Нехай у вас будуть ті самі думки, що й у Христі Ісусі!» (Филип'ян 2:5). Хай у вас будуть такі почуття, такий тип мислення (розум в англ. перекладі), як і в Христі Ісусі. Без цього ми не зможемо рухатись вперед. Це постійне ототожнення себе з Христом, це занурення в Нього, в Його Слово. Це навчитись біблійно мислити. Нам цього бракує.

Мотивуйте себе Словом! Маєте якусь ідею – мотивуйте себе Словом! Маєте якісь добрі думки, якісь поради, побажання – базуйте це на Слові! Ми маємо бути біблійно мислячими і мотивованими. Так важливо, щоб ми були вкорінені, щоб Бог до нас особисто говорив, щоб ми не були, як перекотиполе, щоб ми були тверді в Господі Ісусі, щоб ми мали чітке переконання, щоб ми говорили Слово, ми мали пророче Слово, ми знали хто ми є, куди ми йдемо, яка наша ціль. Якщо так буде, Дух Святий буде переводити нас в іншу площину. Розширення – це, навіть, переведення в іншу площину.

Зцілення паралізованого в купальні Віфесда (Івана 5:1-15) – чоловік, який 38 років був паралізований, через зустріч з Ісусом переходить на іншу площину. Його життя змінюється повністю.

Учні, які ловили рибу, коли Ісус покликав їх, залишили все і пішли за Ним (Марка 1:16-20) – розширилось їхнє серце, розширився їхній вплив, вони просто перейшли на іншу площину. Ще вчора вони просто сиділи в човні і ловили рибу, а сьогодні – вони ходять з Ісусом. Це інший спосіб життя, інший тип мислення, це подорожі, місії.

Коли Ісус сказав молодому чоловіку розпродати свої багатства і йти з Ним (Матвія 19:16-22) – він відійшов, засмутився і нічого не зробив. Він не розширив своє серце, він не змінив свій тип мислення. Він залишився в тому в чому він був.

Розширити своє серце – це те, що буде кликати вас Бог зробити. Це не просто більше служіння, більше чогось. Бог буде кликати нас в інші сфери, в іншу площину. Ми маємо бути готові, щоб ми не дивились вузько, щоб ми були готові «залишити свої сіті» і зробити крок в нове, в невідоме. Якщо тільки ми послухаємось Бога, Він переведе нас в абсолютно іншу площину. Бог буде кликати в служіння, в місіонерство, в пасторство, в якісь нові речі – зроби цей крок, не бійся! Довірся Богу і ти ввійдеш в щось нове і побачиш нові речі. Бог хоче поширити нас! Бог хоче поширити твій вплив, твоє служіння! Бог дає тобі нові можливості!

«Кожне місце, що стопа ноги вашої ступить на ньому, Я дам вам, як говорив був Мойсеєві» (Ісуса Навина 1:3).

Проповідь в відео-форматі