Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Чистота Серця в Шлюбі

Майк Воткінс

Представники всіх релігій згідні з тим, що вони мать гріх і цей гріх заважає їм бачити Бога. Але саме з цього моменту починаються розбіжності: перша розбіжність полягає в розумінні значення  грішності людини, більшість думають, що не все так погано і вони самі можуть собі допомогти; друга розбіжність – у розумінні Божої святості. Тільки Бог здатен вирішити проблему Своєї святості і грішності людини. В інших релігіях – Бог не є таким святим, а люди – такими поганими. Саме тому, вони думають, що Ісус їм не потрібен, саме тому Бог дав Закон. Ісус завжди йде дальше Закону. Для Ісуса завжди важливішим є серце людини, ніж зовнішні речі. В християнстві чисте серце – це нове серце.

Я хочу зосередитися на одному аспекті – чисте серце в шлюбі, ми будемо вчитися як побачити Бога в шлюбі.

Ефес. 5:22-25«Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господеві, бо чоловік голова дружини, як і Христос Голова Церкви, Сам Спаситель тіла! І як кориться Церква Христові, так і дружини своїм чоловікам у всьому.Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе»

Часто дружини і чоловіки контролюють один одного цими словами, і сперечаються, хто має бути першим в цьому. Істина полягає в тому, що дружини і чоловіки мають в однаковій мірі виконувати цей наказ не в залежності від того, як виконує це  наша половинка. Якщо ви хочете перевірити себе на егоїзм, то одружіться.

Часто в cім’ї є якась проблема і замість того, щоб вирішити її, ми робимо вигляд, що її немає, таким чином проблема за проблемою, як цеглинки будується стіна непорозуміння.

 Через прощення і прийняття треба розбирати цю стіну. Бо наші сімейні відносини мають великий вплив на інших людей: наших дітей, друзів, родичів, сусідів.

Треба вміти зробити також огорожу навколо шлюбу, це означає завжди знаходити час для сім’ї і берегти її від всього того, що може погано вплинути.

Шлюб – це місце, де ми вчимося любити, наш чоловік (дружина) - це найдорожча людина на землі для нас. Цінність інвестування нашого часу в шлюб полягає у побудові цілих поколінь міцних і здорових сімей, де основою є любов і радість.

Що важливіше: сім’я чи служіння? Сім’я - бо вона була перша. Сім’я це і є служіння.

Чистота серця в шлюбі вимагає глибшого розуміння Божої любові та благодаті. Бог використовує нашого чоловіка (жінку) для того, що зробити нас більше подібними на Нього.