Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Конференція 15 років - Дайте відповідь на запитання - Як?

Микола Ющак

Серце людини  є дуже глибокою темою і вимагає детального вивчення, бо від цього залежить, чи будемо ми переможцями чи ні.

«Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога» (Матвія 5:8). Якщо перекласти слово «блаженні» на сучасний лад, починаєш розуміти, наскільки просто і доступно говорить Біблія: «Щасливі чисті серцем, бо вони побачать Бога!». Виявляється, щастя, яке ми всі так шукаємо, є в чистоті серця! Ісус в нагірній проповіді сказав, що наше щастя не залежить від тих речей, що пропонує нам світ. Наше щастя – в чистоті нашого серця. Але тут варто зазначити, що суть чистоти не полягає в тому, щоб очиститися. Але вона полягає в тому, щоб наповнитися. Ви ніколи не будете чистими, якщо ви будете очищуватися, але ви будете чистими, коли ви наповнитеся чистотою. Новий Заповіт робить великий наголос на благодать Божу, а не на Закон. Коли ми пізнаємо закони свободи, закони благодаті, коли ми вникаємо і входимо в Божу благодать, ми досягаємо стану свободи, Божої благодаті і чистоти серця. В Гал. 3:24 написано, що єврейський закон був наче виховником, він вів нас до чогось, він ніколи нікого не очищав, він був даний для того, щоб людина усвідомила свій гріх. «Законом бо гріх пізнається» (Рим. 3:20)

Часто ми, проповідуючи благодать, просуваємо Закон. Можна проповідувати про те, Хто нам може допомогти, але ми не говоримо про те, ЯК  Він нам може допомогти.   Але більшості з нас хвилює питання не хто допоможе, а як.

1 Сам. 28:5-7. Це історія царя Саула, історія відступника. Саул впав по одній причині: він точно знав, Хто, але не знав відповіді на питання «Як Бог дасть перемогу». В його царстві завжди був пророк  Самуїл, який знав відповідь на питання «як».  Тому коли Саул сам шукав відповіді від Бога, він нічого не почув, тому і відійшов. В Бозі ж це треба відкрити, ми повинні відкрити ці двері Ісуса Христа і ввійти в них, тому що там є всі відповіді. Але так багато людей цього не мають, ці двері залишаються закритими, люди бояться туди ввійти, їм простіше  поступати так, як поступає цей світ, тому що це звично і просто. Кожен християнин росте і розвивається і приходить такий момент, коли потрібно самому відкрити двері, бо Бог робить все для того, щоб підвести нас до близькості з Собою. І саме цей урок не пройшов Саул.

Луки 1:30. Коли Ангел явився Марії і розповів про те, що в неї буде Син, Марія відразу задала питання: «Як це станеться, коли не знаю мужа?». Бог нас не судить, коли ми хочемо знати відповіді на питання, як працює віра, як це Бог зробить. Він судив і докоряв тоді, коли люди відмовлялися вірити. Якщо ми не дамо відповідь на питання «Як?», ми так і залишимося в дитинстві, в Законі і не перейдемо в благодать. В посланні до галатів 4:1-2 написано, що ми з вами знаходимось під виховником (тобто під законм) до часу, який визначив батько.  Тобто ми є спадкоємцями в Ісусі Христі, але спадкоємцями, які не володіють спадком. І спадкоємець не ввійде у свій спадок поки буде дитиною.

Що означає відкрити для себе двері благодаті? Це означає відкрити для себе Живого Христа, це відкрити для себе живі стосунки, це відкрити для себе той унікальний спосіб віри, який притаманний саме вам. Бог хоче особисто говорити з кожною Своєю дитиною і кожного підводить до цього. Якщо ми не відкриваємо, то ми попадаємо в залежність від релігії, а там немає життя.