Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Тож пильнуйте, бо не знаєте...

Роман Боднар

Деколи люди хочуть похвалитися перед Богом тим, як вони Йому служать, чи як шанують, так само учні показували Ісусові храм (Матв. 24:1), але Ісус відповів, що там, де стоїть храм не залишиться й каменя. Цим самим Він хотів сказати, що для Нього не важливі наші зовнішні прояви християнства. Ісус підкреслив, якщо Бог не будує  – це все марно.

А як ми звершуємо своє спасіння? Як ми шануємо Бога? Чи готові ми сьогодні до зустрічі з Ним? Це все проявляється в елементарних речах – запізнитись на служіння, не піти на домашню групу, молитву, а що, в нас є справи і важливіші. Кожен сам робить для себе вибір. У 24-му розділі Євангелія від Матвія, Ісус попереджає нас, що якщо ми будемо слабкі духом, якщо в нас не буде міцної основи, нас дуже легко буде звести, налякати, розчарувати, а спасеться тільки той «хто витерпить до кінця...»(Матв.24:13).

Ісус ділить віруючих людей на дві категорії – «...один візьметься, а другий залишиться...». Від чого це залежить? Від нашої вірності Богу. Від того, чи ми шукаємо Бога, молимося, читаємо Слово, служимо Йому, незалежно від того - можемо ми, чи не можемо, хочемо ми, чи не хочемо. Якщо хтось переймається питанням покликання і вже декілька років нічого не робить, то для вас відповідь – ваше покликання там, де сьогодні є потреба.

Чому віруючі бояться смерті чи приходу Ісуса? Будьте завжди готові, пильнуйте щодня і ви не будете боятися.

Притча про мудрих і немудрих дів (Матв. 25:1:13). Це притча теж про християн, бо всі десять чекали, всі мали каганці, але в п’ятьох забракло оливи. Що таке олива? Це наші молитви, наше служіння, наше читання Біблії. Ми не можемо з чужою оливою ввійти в Боже Царство, тобто чужими молитвами, постами... Нам треба молитися і читати Слово Боже декілька разів на день, бо так ми будемо будувати свої відносини з Богом, якщо цього не буде, Бог скаже : «Я не знаю вас». Якщо ми колись мали тісні відносини з Богом нас це не спасе, бо треба бути готовим кожного часу. Не зовнішні речі забезпечать нам спасіння, а внутрішні – молитва, бо ми хочемо пізнати Бога, читання Слова, бо нам цікаво, що  Бог хоче нам сказати, служіння, бо в цьому є потреба.

Пильнуйте, бо не знаєте коли прийде кінець.