Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Блаженніше давати, ніж брати

Олег Савчак

Я вам усе показав, що, працюючи так, треба поміч давати слабим,
та пам'ятати слова Господа Ісуса, бо Він Сам проказав: Блаженніше давати, ніж брати!

(Дії Апостолів 20:35)

Щасливий… Блаженний… Блаженніший… Що, насправді, вміщають в собі ці слова? Що особисто для тебе значить слово «щастя»?

Чи кожен з нас може сказати про себе: «Я щасливий!»? Щасливий від того, що ходжу з Богом, в гармонії з Ним, вчусь Його слухати, довіряти і вірити Йому?

Що ж значить блаженний, блаженніший? Блаженний – це дуже щасливий, пройнятий щастям, радістю, або, який виражає це щастя, радість. Блаженніший – це щасливий від щасливішого, чи не так?

А як ж тоді можна відчувати себе щасливим, віддаючи щось? По-світськи це просто являється парадоксом, тобто думкою, яка начебто суперечить здоровому глузду, хоча, насправді, може й не бути хибною. В Біблії є дуже багато Христових принципів, які цей світ вважає парадоксами, які, навіть, для нас, віруючих, звучать парадоксально.

Чи відчуваєш ти себе щасливим, блаженнішим, коли віддаєш? Чи радієш цьому сьогодні? Як багато сьогодні нещасних християн, які носять в собі образи, біль, нарікання, які говорять, що правди немає, любові немає… А чи хочеш ти дійсно  бути щасливим??? Тоді почни віддавати, ділитись. Ділитися чим? Часом, увагою, любовю, словами, дальше може вже бути якесь служіння, фінанси і т.д. І ти будеш щасливою людиною.

Насправді, щоб людина була щасливою, блаженною, блаженнішою, потрібно щоб вона віддавала не просто «витискуючи» щось з себе, щоб від неї відчепились. Від цього ніякої користі не буде. Якщо ти не відпускаєш це з середини , то це не даяння Боже, і від цього ти не будеш щасливий, блаженний (Луки 11:41). Людина має віддавати з внутрішнього. Що це означає? А це – правильні мотиви, з твого серця, коли ти дійшов до того стану, коли ти любиш проявляти милосердя.

Хочеш бути щасливим? Сій, віддавай, не чекай нічого взамін.

Складаймо собі скарби на небі, сіючи в життя інших людей! (Мт. 6:20)

Проповідь в відео-форматі