Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Здорове життя християнина

Олег Савчак

Спостерігши ж Ісус, що вони мають замір прийти та забрати Його, щоб настановити царем,
знов на гору пішов Сам один.
(Від Івана 6:15)

Складні ситуації, проблеми, кризи будуть завжди. У нас ніколи не буде вільного часу. Ніколи не буде часу на відносини з Богом чи на служіння. Кожна хвилина нашого життя вже давно розписана світом.

Це наша відоповідальність піти на гору, читати Слово, бути відкритим до Бога. Відкинути все і вибрати основне. Втраити другорядне, щоб здобути найцінніше.

Не журіться. Журба  - це страшна річ, яка веде до стресу, до кризи в житті.

Від днів же Івана Христителя й досі Царство Небесне здобувається силою, і ті, хто вживає зусилля, хапають його.
(Від Матвія 11:12)

Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі…
(До Римлян 8:14)

Хто приклдає зусилля, хто сповнюється Духом Божим - той і попаде в Царство Боже.

Є речі на які ми можемо впливати - на них і треба впливати. Але є багато ситуацій з якими ми нічого не можемо вчинити. Бурі, стреси, проблеми, журба будуть завжди, але наша робота навчитися себе контролювати - змінювати свою реакцію, своє ставлення. 

Чого ви такі полохливі? Чому віри не маєте?
(Від Марка 4:37-41)

Ми не змінимо речі, які ми не можемо змінити. Але є Той хто може все. І максимум, і найкраще, що ми можемо зробити - "розбудити" Його.

Будучи сповненим Духом і Словом Божим ми повинні - правильну реакцію довести до автоматизму.

Більше читати Слово і мудрі книги і менш дивитися телевізор і читати новини. Потрібно зростати духовно, а не переживати через погані новини.

Ми покликані служити. І служити не тільки як церква. Але є особисте служіння, служіння за яке ніхто нас не похвалить і не дасть нам нагороду.

Ви друзі Мої, якщо чините все, що Я вам заповідую.
Я вже більше не буду рабами вас звати, бо не відає раб, що пан його чинить.
А вас назвав друзями Я, бо Я вам об'явив усе те, що почув від Мого Отця.
(Від Івана 15:14,15)

Друзі, друзі, друзі. Чим більше у нас друзів тим ми щасливіші (Від Луки 5:19,20). Дружба - відповідальність, робота і служіння. Коли є дружба, то немає нічого не можливого. Є дружба дарована Богом.

Чи маємо ми друзів залежить тільки від нас. Якщо ми дружелюбні, то звичайно, хтось може нас використати, але також ми будемо мати хороших друзів.

Здоровий баланс. Здоров'я, сім'я, служіння, робота. Є дуже багато сфер, які потребують нашої уваги і проблеми в яких отруюють наше життя. Потрібно мати мудрість і робити одне, але й не втрачати інше.

Проповідь в відео-форматі

ddd