Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Вдячне Серце

Олег Савчак

Часто ми любимо проповідувати так звану «популярну» Євангелію, що «прийди до Бога і всі твої проблеми вирішаться». Але, читаючи Бібілю ми такого не знаходимо, ми читамо, що крім повноти радості, яку , звичайно дарує нам Ісус, будуть і гоніння, і нерозуміння, і страждання.

 Луки 17:11-18 – історія про десятьох прокажених. В ній відображена жахлива статистика: один із десяти оцінив, що Ісус зробив і був Йому вдячний.

Невдячність – це страшний гріх, вона може ожорсточити і дати перевернений розум: Римл.1: 21 (Бо, пізнавши Бога, не прославляли Його, як Бога, і не дякували, але знікчемніли своїми думками, і запаморочилось нерозумне їхнє серце).

Бог закликає нас до вдячності:

Кол. 3:15 (Слово Христове нехай пробуває в вас рясно, у всякій премудрості. Навчайте та напоумляйте самих себе! Вдячно співайте у ваших серцях Господеві псалми, гімни, духовні пісні! І все, що тільки робите словом чи ділом, усе робіть у Ім'я Господа Ісуса, дякуючи через Нього Богові й Отцеві.).

  Вдячність – це стан серця, це ключ до успіху, до ефективного спілкування з Богом.

  Перевірити, чи ми вдячні Богу допоможуть 5«П»:

  1. Прославлення –  вдячне серце буде славити Бога, незважаючи ні на які обставини. Бо ми маємо перш за все славити Бога за те, Хто Він є, а вже потім за те, що Він зробив. Прославленя має стати стилем нашого життя, його змістом.
  2. Пошана – Мал.1:6-7 (Шанує син батька, а раб свого пана; та якщо Я вам батько, де пошана Моя?...) Пошана витікає з прославлення. Як часто ти захоплюєшся Ним серед буденних подій?
  3. Послух. (постійний) – Єзек. 33:12:16(Справедливість справедливого не врятує його в дні гріха його...). Деколи люди живуть вчорашнім днем, колишньою праведністю, але це їх не спасає сьогодні. Вчорашня праведність може підсилити сьогоднішню. Але якщо ми сьогодні не слухаємось Бога, і думаємо, що можна розслабитись, бо ми колись жили правильно, то знайте, це - самообман.
  4. Пам’ять. - Повт. Зак.8:11-19 (Стережися, щоб не забув ти Господа, Бога свого…). Нам потрібна дуже добра пам’ять, щоб пам’ятати, що Бог для нас зробив. Деколи Бог допускає, щоб ми знову повалялись в болоті, щоб ми згадали звідки ми впали.
  5. Праця. – Дії 22:10 (А я запитав: Що я, Господи, маю робити? Господь же до мене промовив: Уставай та й іди до Дамаску, а там тобі скажуть про все, що тобі призначено робити.). Ми ніколи не зможемо відпрацювати Богу Його благодать, милість і спасіння. Але наша праця покаже наше бажання віддячити Богу. Наше служіння – це результат вдячного серця.

 Тільки тоді наше життя буде успішним і благословенним – життя людей, які знають Бога!!!

ddd