Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Як жити в неможливих ситуаціях

Даг Ватсон

А вони здивувалися дуже, і казали один до одного: Хто ж тоді може спастися?
(Від Марка 10:26)

Коли приходять неможливі речі в твоє жиння чи ти будеш вірити в цей вірш?

Бог створив нас для того, щоб ми жили в неможливих речах. Він хоче жити - через наші неможливі ситуації. Він хоче, щоб люди бачили Його через нас. Люди без Христа, навколо нас, живуть в неможливих ситуаціях: без грошей, в хворобах, в залежностях. Вони чують, що Бог є відповідь. Але вони хочут бачити, що ми теж живемо в неможливих ситуаціях і, що Бог вирішує їх і рухається через нас.

Бог дав нам дар віри. Він не дав віру для можливих речей, але для не можливих. Тільки в неможливих ситуація вона може пиросити чудеса.

Коли в нашому житті появляються неможливі ситуації не потрібно нарікати, не потрібно казати: "Мені, це зараз не потрібно", тому, що ці ситуації  є для того, щоб ми активували свою віру - це можливість бачити чудо, побачити Його силу по серед нашої слабкості, побачити, як Його забезпечення приходить в нужду.

Коли ми попадаємо в не можливу ситуацію, Бог завжди покаже нам нашу слабкість, Він завжди покаже чого нам баркує, але не для того, щоб ми розчарувалися через це, але для того, щоб дати нам можливість сказати: "Бог, ти маєш силу. Ти здатний. Ти сильний. Бог для тебе це ніщо і Ти можеш зробити неймовірні речі"

Коли в Дага народилася донька (друга дитина), лікар констатував факт, що у неї немає тазобедрених суглобів - це означало, що вона ніколи не зможе ходити і все життя проведе в інвалідному кріслі. Відсутність суглобів, лікарі бачили на ренгенівському знімку. Це була неможлива ситуація в житті Дага і його сім'ї.

Замість того, щоб нарікати, вони молилися і просли Бога про вирішення, про те, щоб Він доробив суглоби.

На другий день сім'я прийшла до лікаря і просила його зробити новий ренгенівський знімок. Лікар насміхаючись зробив повторний знімок і був вражений - суглоби були на місці.

Історія про вдову і олію (2Царів 4)
Історія про нагодування 5 хлібми (Лк. 9:10-17, Мк. 6:32-44,   Ів. 6:1-15, Мф. 14:14-21)

Коли є неможлива ситуація, Бог каже: "Дайте це мені". Те, що є неможливе в наших руках, коли ми віддаємо Ісусу - це стає можливим. Ісус благословив рибу і хліб і сказав: "Роздайте". Пророк благословив олію і сказав: "Розливайте".

Бог хоче робити чудеса в нашому житті. Не просто для нас, але для того, щоб ішні люди бачили, що Бог робить, бачили наші свідоцтва того, що Він зробив в нашому житті. Саме слов "свідоцтво" - означає, що Бог може зробити це знову. Тому людям потрібно це знати.

Пророк сказав до вдови, щоб вона пішала і позичила так багато посуду скільки зможе. Тому, що Бог хоче, щоб не тільки ми побачили, що Він робить, але щоб як можна більше людей побачили це.

Коли посуд був зібраний, пророк сказав закрити двері, щоб ніхто не бачив, що буде далі відбуватися - щоб не насміхалися, щоб не сіяли сумнів і не руйнували віру. Щоб побачити чудо, нам потрібна віра і послух.

Олія закінчила текти, коли закінчились збанки. Мала б вдова міліон глечиків, то б до сьогоднішнього дня наливала в них. Бог наливає понад міру, більше, як потрібно. Але коли наша віра перестане просити, Він перестане наливати. Тому нам не потрібно переставати вірити, не потрібно переставати просити.

Бог не хоче тільки покрити дану ситуацію, Він хоче покрити більше і забезпечити аже до кінця життя.

Проповідь в відео-форматі