Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Пожадливість - вбивця чемпіонів!

Олег Савчак

Все, що є в світі - це пожадливість тілесна, пожадливість очей та гордість житєйська...

 

Слово Боже обіцяє нам дуже багато благословінь, обітниць нашого процвітання і успіху. Але є і інша сторона, коли Бог застерігає нас. Коли Він хоче, щоб ми пильнували, берегли свої серця від пожадливості. Бо без цієї другої сторони, тобто якщо ми не навчимось протистояти гріху, боротись із пожадливістю, то всі ті речі, що Бог нам обіцяв - просто не здійсняться.

"Понад усе, що стережеться, серце своє стережи!"

 

Пожадливість має декілька тлумачень. Одні говорять, що це те, що загалом беззаконне в Божих очах, інші тлумачення асоціюють його суто із сексуальним гріхом. Ми будемо розглядати його у загальному контексті, як будь який гріх. Бо насправді, будь-який гріх може вбити наші стосунки з Богом. Проте, це ніколи не приходить спонтанно, ми ніколи із правденості не падаємо в серйозний гріх. Все відбувається поступово, коли ми заглотуємо маленькі думки, які підкидає нам сатана. Коли ми дозволяємо собі щось маленьке... але це поступово руйнує нас зсередини. І з часом, ми падаємо в гріх, віддаємось якійсь пожадливості. Пожадливість, зачавши, народила гріх перед Богом. Коли ми допускаємо думки пожадливості в голові, то ми допускаємо зачаття нового гріха в собі. Відповідно, народження цього гріха в нашому житті стає лише питанням часу.

Те, до чого ми можемо йти роками, вклавши багато зусиль і часу, ми просто можемо втратити, не дійти до мети. А причиною є гріх.

Пастор наводить приклад царя Давида, коли той запалився пожадливістю до чужої жінки, дружини хіттеянина Урії, що спричинило великі проблеми у його житті. І якби Давид не покаявся, то скоріше всього, він втратив би і царство. Проте, навіть покаявшись, наслідки гріха прийшли в його життя, бо закон сівби і жнив не відмінний.

Що обереш ти? Чи пройти з Богом до кінця, ходячи в чистоті та святості, здійснивши Його волю у своєму житті, чи втратити своє покликання, впадаючи у пожадливості?

ddd