Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Місце безпеки

Зіновій Григоращук

В усі часи для людей було важливо знайти безпечне місце для себе і близьких людей. Але як його знайти? Світ пропонує тільки зовнішню тимчасову безпеку.
Де ж місце безпеки? Місце безпеки - це воля Божа для вашого життя. Якщо ви у Божій волі, ваше життя протікає згідно Божого плану. Які б не були зовнішні шторми, ваше життя в Божих руках, Господь піклується про вас.
Псалом 90. Хто живе під покровом Всевишнього, хто в тіні Всемогутнього мешкає, той скаже до Господа: Охороно моя та твердине моя, Боже мій, я надіюсь на Нього! ...
Хто знаходиться в тіні Божій, під Його покровом той в справжній безпеці.
Молитва Отче наш, всім нам відома з дитинства. Її третє утвердження: "Нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі".Напевно, Богу не сподобається якщо ви будете молитися про волю Божу на всій землі, а у власному житті вона буде невпорядкованою, невідомою, невизначеною.
Біблія розповідає про старозавітніх царів. Поки вони були в волі Божій в їхньому житті все було добре. Як тільки вони робили крок від волі Божої нічого не мінялося, зовні і далі все було добре. Рідко на когось відразу сходило покарання. Але при тому ці царі вступали в зону темряви, небезпеки.
Яка різниця між гріхом і між життям не в волі Божій? Гріх - це як початкова стадія захворювання. Захворювання з початкової стадії може розвиватись до хронічного і невиліковного. Просто зроблений гріх - початкова стадія хвороби і смерті. Життя не в волі Божій - це свідоме або несвідоме перебування в грісі. Слово гріх в єврейській мові означає "мимо цілі". Якщо ти проходиш мимо цілі, мимо волі Божої - це гріх.
Батьки не можуть влізти в душу своїх дітей і забезпечити їм безпеку. Вони шукають різні способи зробити все що можуть для своїх дітей і часто хочуть замінити все матеріальним забезпеченням. Але матеріальне не принесе вкладу в духовну безпеку дітей. Якщо ви батько і самі не знаєте на якій території стоїте, чи ви у волі Божій, то ви не зможете донести до своїх дітей потребу бути в волі Божій. Необхідно спочатку самому бути на правильному місці щоб завести і дітей на безпечну територію.
Що значить Божа воля? Як її знати? Є загальні вимоги для кожного християнина. (Не вбий, не вкради, не чини перелюбу) Але кожен з нас індивідуальний. І ми створені не для того щоб чогось не робити, але щоб щось зробити. Ви створені для конкретної цілі. На цьому етапі ми часто занурюємось в якийсь непроглядний туман.
Ми чекаємо пророків, щоб Бог говорив через них. Ніхто точно не скаже вкладати туди гроші чи не вкладати, їхати кудись або не їхати, одружуватися чи не одружуватися. Відповідальність за ваші рішення тільки на вас. Нам часто хочеться щоб хтось дав точну інструкцію для нашого життя. Але за цим криється ні що інше як лінь. Наше небажання працювати. Скільки часу і зусиль ми тратимо на те, щоб дізнатися волю Божу для свого життя? Ось що говорить Біблія про це:
1. Допевнятись. Єф.5:10 Допевняйтеся, що приємне для Господа.
Проведений в пошуках час не є лишнім.
2. Рим 12:1,2 Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу, і не стосуйтесь до віку цього, але перемініться відновою вашого розуму, щоб пізнати вам, що то є воля Божа, добро, приємність та досконалість.
Серйозна підказка для кожного:
- не стосуйтесь(грецьке - формуватися, формувати) до віку цього. Не будьте сформовані так, як сформований цей вік. Нехай вас формує Божа система цінностей;
- перемініться відновою вашого розуму. Світський, плотський розум не зрозуміє волі Божої. Через це стається як з фарисеями, які відкинули волю Божу про себе. Відразу, поки розум не оновлений ви не попадете в десятку. Будьте вірні в чужому. Пошук не означає бездіяльне очікування. Пошук - це спроби старання, вклад в чуже;
- віра. Коли ви почнете наближатися до моменту в якому будете розуміти в чому полягає воля Божа про вас. Часто Бог хоче не того від нас, про що ми собі думаємо і плануємо. Коли це прийде треба буде вірити.;
- довготерпіти, стояти, утримувати те положення яке вам Бог відкрив. Не проміняти волю божу, своє перворідство за миску борщу як Ісав.