Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Обіти святості

Олег Савчак

Євреїв 12:14. Пильнуйте про мир зо всіма, і про святість, без якої ніхто не побачить Господа.

Слово "святий" в Біблії зустрічається більше 600 разів. Отже, тема святості дуже важлива. Практично всі теми, що проповідуються і стосуються різних сфер життя з Богом говорять про святість.

Бути святим - це наказ від Бога. Він не залишив вибору. Пильнуйте, старайтесь, завжди про це дкмайте. Міряйте себе не до брата чи сестри, а до святості.

Святість - це не те, що ми пасивно приймаємо від Бога. Під час покаяння і нашого спасіння ми отримали святість, як білу одежу, про яку тепер постійно треба дбати, щоб не заплямувати. Зусилля і праця, які ми віддаємо для цього не є разовими або короткочасними, їх треба прикладати до кінця життя, постійно.

Якщо людина цілеспрямовано працює в якійсь сфері, як в тринажерному залі, то обв'язково буде мати там успіх. Це стосується і святості.

Слово "святий" означає "відділений". Святий - це той хто відділений від гріха для Бога.

Як ми можемо практично вдосконалювати свою святість? Бог дає нам певні заповіді, на основі яких ми маємо збудувати пріорітети свого життя.

1. Важлявіше послухатися Божого Слова ніж просто здобути перемогу в певній сфері. Коли говорить Господь, це завжди кидає людині виклик. Той хто чує Його задум відразу ніяковіє. Важко повірити в те що каже Бог, оскільки для досягнення цього не достатньо людських можливостей. Марія не завжди все розуміла, але заховувала Божі слова в серці.

З іншого боку, якщо ціллю є просто досягненнути перемоги, все будується на нас і наших силах. Послух Божому Слову веде нас до остаточної справжньої тривалої перемоги. Перемога своїми силами дочасна і часткова.

2. Справжнє покаяння і розуміння свого гріха змінює життя і відділяє нас від гріха. Згадайте фараона, Саула, Юду, що продав Ісуса. Всі вони в свій час визнавали свої помилки. Фараон визнав, що він згрішив, але коли труднощі проходили робив те саме. Саул обіцяв не переслідувати Давида, визнав свою помилку і через короткий час знову шукав його смерті. Юда визнав свою помилку і повісився.

Інший приклад - блудний син. Він визнав, що згрішив в першу чергу проти неба. Не просто помилився, але згрішив проти неба і проти батька. Після цього його життя кардинально змінилось.

"Мені було дискомфортно, я й помилився, поступив неправильно" - це слова того, хто через короткий час так помилиться знову.

"Я образив Всемогутнього Бога. Про це я шкодую найбільше" - таке розуміння змінює. Блудний син відкидає будь-яку користь. Коли Саул пильнує про свій імідж і через це всіма силами вибачається перед Самуїлом, блудний син готовий стати рабом лиш би повернутися в дім батька.

Часто ми йдемо до Бога з угодою. Мовляв, я каюсь, але Ти поверни мене на те місце звідки я впав і заодно все, що я втратив. Блудний син готовий стати рабом, батько ж дав йому все.

3. Обітниці святості захищають нас на шляху з Богом. Коли є конкретний обіт, він звужує рамки, які кожен може ставити для себе в міру своєї розпущеності.

Пісня пісень 2:15 Ловіть нам лисиці, лисинята маленькі, що ушкоджують нам виноградники, виноградники ж наші у цвіті!

Маленькі лисенята псують виноградник. Так само наше життя руйнується через маленькі дрібні речі. Своїми обітницями ми закриваємо діри, якими ці "лисенята" можуть влізти.