Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Ідіть за Мною, Я зроблю вас ловцями людей!

Майк Воткінс

Хто хоче виконувати волю Отця? Практично всі.

Якщо ми бажаємо виконати волю нашого Отця, нас мало б цікавити запитання: що найважливіше для Бога? Іноді ми виконуємо Його волю, але попри те робимо багато інших речей, які не є волею Отця.

Мат. 4:19 І Він каже до них: Ідіть за Мною, Я зроблю вас ловцями людей!

Слово "іти" означає певну дію. Іти за Ісусом означає рухатись в одному з Ним напрямку. В Ісуса є ціль, ми не на прогулянці в парку. Ціль до якої ми йдемо за Ісусом важлива для Бога.

Господь сказав, що Він зробить нас ловцями людей. Ми не станемо самостійно ловцями людей, але Він нас такими зробить.
Я інколи ходив на рибалку з батьком. На ой час я ще не вмів ловити рибу. Зазвичай падав в річку, втрачав вудочку. Батько говорив мені: "Закидай сюди, а не туди. Там риби нема." Він вчив мене рибалити. Я ніяк не міг зрозуміти, як можна дізнатися де є риба. А батько спостерігав за тінями, за водою, за хвилями. Він шукав рибу. Природа риб така, що вона не стрибає в човен, а відпливає якомога далі. Її треба ловити.

Я закидав вудочку куди показував батько, і досягав успіху.
Ісус хоче щоб ви знали які люди вас оточують, щоб ви дивилися на них очима Бога. Ці люди дуже дорогі для Ісуса.

Откр. 5:9 І нову пісню співають вони, промовляючи: Ти достойний узяти цю книгу, і розкрити печатки її, бо Ти був заколений, і кров'ю Своєю Ти викупив людей Богові з усякого племени, і язика, і народу, і люду.

Відбулось щось надзвичайне. Ісус щось викупив, купив. Ангели співали: „Ти достойний”. Це найвеличніша картина на небесах. Чи було в Ісуса ще щось, що Він би міг дати?

Римлян 5:7,8. Бо навряд чи помре хто за праведника, ще бо за доброго може хто й відважиться вмерти. А Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками.

Смерть Ісуса є центральною подією всієї історії. І вся Біблія пояснює нам важливість цього моменту. Весь старий завіт повний очікування і пророцтв про час спасіння і більшість нового заповіту пояснює нам його важливість.
Відбулося відкуплення. Бог віддав все, що міг віддати, щоб завоювати собі кожну людину. Якби на нас був цінник, то на ньому було б написано „Син Божий”. Цар, президент, звичайна людина, бомж коштують одинаково. Перший плід який Ісус здобув на хресті – це злодій, якого розпяли поряд.
Якщо ви за щось платите в магазині, і доставити цю річ обіцяють через 10 днів. Через 10 днів ви приходите в магазин і запитуєте чи є товар. Вам говорять що були проблеми і буде товар ще через 5 днів. Ви приходите і знову товару нема. Чим дорожчий товар, тим більше ви будете хвилюватися.
Гроші вам не віддають. Але пропонують: „Давайте ми вам заграємо на гітарі, заспіваємо, анектод розкажемо..” З'являться сумніви: чи в магазині ви, чи, може, в психіатричній лікарні. Ви за щось цінне заплатили і не отримуєте цього.

Ісус заплатив за щось дуже цінне і Він хоче багато цих речей – це люди. Він хоче, щоб ми завойовували людей. Нам необхідно це робити, щоб Ісус отримав те, за що Він заплатив. Це наша основна ціль.

Коли хтось придумує щось новеньке, нову ідею, ми порівнюємо її з головною ідеєю і визначаємо чи підходить ця новинка нам. Можливо нова ідея тільки відволікає нас від головного.
Багато з того, що робить сьогодні церква, не має ніякого значення. Це не торкається ні культури, ні загублених. Справжнє християнське життя притягує неспасенних людей, поклоніння притягує загублених. Все що ми робимо має приносити славу і честь Ісусу і досягати тих хто не пізнав Ісуса. Дуже велика спокуса є просто копіювати те що роблять інші люди. Це не наше покликання.
В цьому місті є багато загублених людей і вони чекають.
Як їх досягти? Чи можливо це пастору, молодіжному лідеру? Ні, тому що пастор не може кожен день приходити в школу, чи в прокуратуру, чи в верховну раду і проповідувати. Я не можу прийти в ці місця і проповідувати через те, що я пастор. Але ви вже є там.
Природа риби така, що вона не застрибує в човен. Коли ви приходите до людини, в неї є вже плани на день. В цьому списку нема церкви. Ви запррошуєте її, а для неї це останнє місце, куди б вона хотіла бути запрошеною.

Ви більш важливі в сфері досягнення людей ніж я. Єфесян 4:11 говориться про дар євангеліста. В чому заключається робота покликаного євангеліста? І всі кажуть – проповідувати євангелію. Але це не правильно. Робота покликаного євангеліста – готувати віруючих для того, щоб досягати інших людей.


Дії 1:8. Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.

Це не для старших пасторів, це для всіх. Що тут сказано, ким ви станете? Свідками. Тут не сказано, що Дух Святий дасть силу свідкувати, але що вистанете свідками. Є велика різниця і зараз я поясню її. Якщо, наприклад, на вулиці сталася аварія. Міліція приїжжає і намагається вияснити хто винен. Ви кажете: "Я знаю хто винен". До вас підходять і питають: „Що ви бачили?” Ви кажете: „Я не був тут, не бачив, але чув...” І вони шукають далі справжніх свідків, тих хто бачив.

Ми не повинні говорити про те, що ми чули, але про те, що ми бачили. Багато християн не переживають Бога по-справжньому, тому їм і немає що розповісти. Якщо людина особисто не пережила Ісуса, то в потрібний час ми відкриваємо рот і виходять звуки, як з крана коли немає води. Християнин готовий ділитися чимось, але нема про що сказати.
Ми думаємо, що мали б давати інформацію про Бога, але це не так. Ми самі – живе послання.

Коли ви були очевидцем, це дуже сильно! Я відчув це, коли люди, що були свідками подій 11 вересня розповідали мені про цю трагедію. Я слухав дуже уважно і був вражений. Багато разів я бачив це по телевізору, але справжнього свідка я слухав з величезною спрагою і цікавістю.
Як це можна використати? Почніть слухати людей, служити їм, помічайте їх проблеми і моліться за них. Вони і так знають, що ви християнин.
Наприклад в людини проблема. Дружина його постійно критикує, через це не хочеться до дому приходити. Релігійна людина скаже: „Якби ти ходив в церкву, платив десятину, цього не трапилось би.” Можна сказати: „Коли в мене була проблема з дружиною, Бог мені допоміг. Я буду молитися за тебе. І якщо є Бог, то нормально молитися за людей....” Бог приділить увагу життю цієї людини, і вона повернеться враженою.
Інколи ми зашвидко наполягаємо на покаянні. Треба дати попробувати віру, яка працює в вашому житті. Якщо її нема, то вам і не буде дати що попробувати.
Церква це кухня, де нас годують щоб ми могли нагодувати інших. Ісус, який в вас – це Він приманка. Він зробить кожного ловцем людей. Риба не буде по своїй волі стрибати в лодку.

Римлян 10:15. І як будуть проповідувати, коли не будуть послані? Як написано: Які гарні ноги благовісників миру, благовісників добра.

До мене приходять свідки Єгови, їх ноги не прекрасні.. В парку люди дивляться і думають: „Ох знов ці ноги”. Іноді ми стаємо такими ж. Але якщо ви помічаєте потреби людей і служите їм, це більше їх відкриває. Коли в них будуть справжні проблеми і вони зустрінуть вас, то скажуть: „Я такий радий бачити тебе.”

ddd