Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Як стати людиною, якою ви мали б бути.

Олег Савчак

Числа 13:30 – Числа 14:4 . А Калев утихомирював народ перед Мойсеєм та й сказав: Конче ввійдемо ми й заволодіємо ним, бо ми справді переможем його! Та люди, що ходили з ним, сказали: Ми не зможемо ввійти до того народу, бо він сильніший за нас...
І пустили вони між Ізраїлевими синами злу вістку про той Край, що розвідали його, говорячи: Той Край, що ми перейшли по ньому, щоб розвідати його, це край, який поїдає своїх мешканців. А ввесь той народ, що ми бачили в ньому, люди високі на зріст.
І там ми бачили велетнів, синів Енака, з роду велетнів, і були ми в своїх очах немов та сарана, і такими були ми і в їхніх очах.
І зняла зойк уся та громада, та й заголосила. І плакав народ той тієї ночі.
І нарікали на Мойсея та на Аарона всі Ізраїлеві сини. І сказала до них вся громада: О, якби ми померли були в єгипетськім краї, або щоб ми померли були в цій пустині!
І нащо Господь провадить нас до того Краю, щоб нам попадати від меча? Жінки наші та діти наші стануть здобиччю... Чи не краще нам вернутися до Єгипту?
І сказали вони один до одного: Оберімо собі голову, та й вертаймось до Єгипту!


Історія відбувається перед тим, як Ізраіль мав ввійти в обітовану землю. Ця земля була долею Ізраіля.
Є тут декілька принципів, які допоможуть нам зрозуміти як стати людиною якою б ми мали стати:


1. Бог дав вам долю. Біблія наповнена посланням долі, практично на кожній сторінці ми це бачимо. Один з моїх улюблених прикладів є Єремія. 1 Єремії говориться що Бог вибрав його:

Єремії 1:5 Ще поки тебе вформував в утробі матерній, Я пізнав був тебе, і ще поки ти вийшов із нутра, тебе посвятив, дав тебе за пророка народам!

Як би ви себе почували якби вам Бог таке сказав. Ви б відчули, що у вас є доля і покликання. Я впевнений що Єремія подумав: „Це самий прекрасний день. Я буду пророком для Господа. Я буду проповідувати для багатьох людей. Люди будуть каятись. В Ізраїлі буде велика перемога.”
Але сталося не так. Єремія проповідував в найтемніший час для Ізраіля. Не дивлячись на те, що він пророкував більше 50 років, жодна людина не навернулася. Це розчаровує, чи не так?
Бог дав Эремії долю, проговорив слово яке підтримувало пророка в багатьох ситуаціях. Коли в нього виникало бажання все покинути, він згадував, що в нього є доля і покликання від Бога і при любих обставинах хотів обов’язково здійснити те, для чого був посланий на цю землю.
Одна з причин, чому мені так подобається Єремія – це те, що він був дуже відкритим в спілкуванні з Богом. Його називають пророком, який постійно жаліється, жаліється про проблеми Ізраїля.
В Єремія 20 говорить, що Господь обманув його і він більше не буде проповідувати, але вже в наступному вірші вірші, він говорить, що якщо він зупиняється, то слово бога стає вогнем, який горить в середині. І його неможливо втримати.

Єремії 20:7-9 Намовляв мене, Господи, і був я намовлений, Ти взяв міцно мене й переміг! Я став цілий день посміховищем, кожен глузуї із мене...
Бо коли тільки я говорю, то кричу, кличу: Євалт! та Грабіж! і так сталося слово Господнї мені цілий день за ганьбу й посміховище...
І я був сказав: Не буду Його споминати, і не буду вже Йменням Його говорити! І стало це в серці моїм, як огонь той палючий, замкнений у костях моїх, і я змучивсь тримати його й більш не можу!

Про що говорить Єремія? Про долю і призначення. Доля втримала його на правильному шляху.

2. Нам не тільки треба стати людиною, якою ми маємо стати, але й народом яким ми маємо стати.

Бог робить щось неймовірне і притягує цим світ. Бог проявив себе у Уельсі. 2 роки там продовжувалось пробудження. Всі спасалися, злочинності небуло, люди приїжжали з різних міст щоб пережити те що там відбувалося. Вони поверталисяу свій народ і пробудження починалося там. Десь біля 50 країн пережили пробудження через людей, які були в Уельсі.
Чому яговорю про це? Тому, що Бог хоче проявити себе тут, зробити щось неймовірне, здивувати всіх. І це потім поширити на весь світ.

3. В обіцяній землі живуть гіганти. Гіганти символізують перешкоди. Те, що хоче завадити вам, зупинити на шляху вашого становлення. Ізраільтяни побачили цих гігантів, перешкоди, речі які були надто важкими для них, і не прийняли свою долю. Апостол Павло сказав, що вони, не догоджали Богу і тому загинули. Вони так ніколи не стали людьми, якими мали б стати. Їх зупинили перешкоди.
Які перешкоди стоять перед вами?
Павло сказав, що всі біжать, але тільки один отримує нагороду.

І Коринтян 9:24. Хіба ви не знаєте, що ті, хто на перегонах біжить, усі біжать, але нагороду приймає один? Біжіть так, щоб одержали ви!

Я народився згори 20 років тому. Мені було тоді 19. Я нічого не знав про Бога, але хотів вчитися і тому багато часу приділяв читанню Біблії. Я сприймав її буквально, тому не завжди розумів все. Коли я прочитав це місце, то злякався. Один з церкви отримає нагороду, чи один з міста чи взагалі тільки одна людина? Потім я зрозумів, що Павло сказав „Біжіть так...”

Чи змінило б це ваше життя? Чи заснули б ви ще раз вранці замість того щоб молитися? Він сказав біжіть же так, через те, що є гіганти, які хочуть вам перешкодити. Біжіть же так, щоб перемогти.
Одного разу я грав в баскедбол. Поряд був старий чоловік. Я почав з ним розмовляти. Він розповів про один забіг довжиною 10 кілометрів,в котрому хотів взяти участь. Чоловік сказав, що бігає в цьому забігу кожен рік, через те, що кожен хто добігає до кінця отримує дуже круту майку.
Я хочу більше від життя ніж якась майка. Багато християн просто хочуть перебігти фінішну лінію, хоч якось. Єдина ціль – це майка. Людина яка хоче перемогти, а не просто отримати майку буде готуватися і бігти зовсім по іншому. Павло сказав, щоб ми бігли так, щоб перемогти. Християни, які хочуть всього лиш якусь „майку”, ніколи не стануть людьми, якими мали б стати.
Чому євреї не ввійшли в свою землю? Перш за все вони так повністю не вийшли з Єгипту. Вони постійно оглядалися назад, згадуючи цибулю, часник, які були в Єгипті. Вони хотіли повернутися. Якщо ви повністю не залишите своє старе життя, якщо ви постійно оглядаєтесь, у вас ніколи не появиться віра щоб воювати з гігантами і стати людиною, якою ви мали б стати. Ізраільтяни не довіряли своїм духовним лідерам, Мойсею і Аарону, не повірили Божим обітницям.

4. Тільки люди віри досягають своєї долі. Віра починається з рішення вірити. Для мене ця концепція віри була важкою для розуміння. Я ніяк не міг зрозуміти що таке віра і як люди можуть це отримати. Чим відрізняються від всіх герої віри?
Я згадую як покаялося двоє людей в один і той же день. В них було багато спільного, вони були з одного міста. Але незадовго їх шляхи розійшлися. Один швидко духовно зростав, а інший довго не міг зрозуміти навіть основ. Я довго спостерігав за ними. І ніяк не міг зрозуміти в чому різниця між ними. Як це так, що в одного віра є, а в іншого нема? Відповідь дуже проста – один з них прийняв рішення, зробив вибір вірити, а інший – ні. Віра починається з рішення вірити.
Не дивлячись на все, я вірю, що з якоїсь причини не зовсім зрозумілої Бог дав мені долю. Є якась велика річ, яку я маю зробити. Я не знаю чому Бог вибрав саме мене і я не довіряю собі, але я приймаю рішення вірити, що Бог може взяти моє життя і зробити щось велике для Його Царства.
Віра починається з рішення, але це ще не кінець. Віра підтримується посвятою. Єремія сказав, що „Я знайшов Твої слова і з’їв їх і вони стали радістю мого серця”. В оригіналі слова „радість і насолода” це ті самі слова, які описують радість від величезної вечоринки, свята.
Одного дня я зробив своїм дітям свято, ми пішли в парк атракціонів. Я сказав, що вони можуть їсти там, все що захочуть, будь-який солодкий делікатес. Їх легко було розбудити в той ранок. Коли ми приїхали, старший син швидко поміти те, що йому сподобалось і попросив купити. Я й купив. А молодший син чогось чекав. Він у мене експерт з солодощів. Він придивлявся до всіх солодощів з якими йшли люди і ніби виміряв кількість цукру в них. В кінці кінців він вибрав. Показав на людину яка проходила поруч і сказав: „Я хочу таке”. Це була велика порція синьої цукрової вати. Я сказв „Сину! Ти зробив правильний вибір. Я розкажу тобі як це їсти. Візьми великий кусок, поклади його в рот і не ворушись. Нехай ця синя субстанція розтане.” Він дуже уважно слухав, так і зробив. Вид його лиця під час танення вати описує єврейське слово, яке сказав Єремія – радість і насолода мого серця. :)
От така любов і посвята до Божого слова, яка буде живити нашу долю. Все починається з рішення, а потім кожен день треба їсти цю „синю вату” і живити свою віру. Тільки люди віри увійдуть в своє покликання, і стануть кимось.
Прийміть рішення прямо сьогодні вірити, що Бог має долю для вас. Кожен день ви будете брати слово Боже і їсти його, розмишляти над ним. Щоб воно укріпляло вас, допомагало вам перемагати гігантів, перешкоди для вашої долі.