Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Дозволь підтримувати руки

Володимир Паньчак

Ключове місце з Біблії: Вихід 17:8-16

Дуже часто кожен із нас проходить через важкі обставини. І ми усіма силами намагаємось вирвати перемогу. Проте, часто ця боротьба затягується і у нас вже не вистачає сил дійти до кінця і ми падаємо. У більшості випадків нашого християнського життя, ця поразка є причиною нашої гордості та самовпевненості. Ми думаємо, що ми сильні і самі здатні пройти будь-які обставини. Та настправді це не завжди так. Ми потребуємо допомоги. І в час випробувань, коли є хтось поряд із нами, хто молиться за нас, підтримує словом і ділом, усе може помінятись. Завдяки тому, що ми перш за все навчимося довіряти наші проблеми і труднощі Богу, а також нашим братам і сестрам, які здатні підбадьорити і допомогти, ми можемо отримувати перемогу у будь-яких обставинах.

Під час битви Ізраїля з Амаликом, Мойсей стояв на горі і тримав руки підняті до Господа. І коли його руки були підняті, то перемагав Ізраїль, а коли руки опускались, то Амалик починав побивати євреїв. Мойсей був сповнений сил і тримав руки піднятими, просто битва затягнулась на увесь день і дуже швидко руки Мойсея зважніли. І він дозволив двом своїм друзям допомогти йому. Він не сказав їм хто ви такі, щоб мені вказувати, а прийняв їхню пропозицію. Вони підсунули під нього каменя, щоб Мойсей сів та тримали його руки піднятими. І так було аж до заходу сонця. Як наслідок, Амалик був переможений.

У цьому місці писання Бог вчить нас, що Він дає нам тих, хто може допомогти. Питання тільки в тому, чи ми завжди здатні прийняти цю допомогу. Дуже часто віруючі, які боряться із різними спокусами, намагаються перемогти самі, залишаючись один на один із гріхом. Та Господь вчить нас, що ми повинні відкривати свої проблеми перед нашими наставниками чи просто братами і сестрами. І разом, стоячи в молитві і пості, можна перейти усе! Все що потрібно - це визнати, що мені потрібна допомога. Не даремно Бог об'єднав нас у церкву. Він знав, що спокуси прийдуть у наше життя. І саме церква покликана, щоб підтримувати тих, хто потребує... молитвою чи словом підбадьорення.