Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Наречена Господня згідно Ісаї 54

Олег Савчак

Приймаючи в життя якісь обітниці, ми маємо задавати запитання: "Чому? На основі чого? Ради чого?". Читати 54 розділ Ісаї, наповнений обітницями Божими, потрібно в контексті 53, який є пророцтвом про Ісуса Христа. Не було б 53 розділу, то не було б і 54.

Коли нам дуже тяжко, ми маємо розуміти, що вирішення прийде, але у нас не має права нарікати і сидіти в журбі. "Веселися ж, ... утішайся й радій" говорить Господь (Ісая 54:1)

Не потрібно багато розуму, щоб проклинати темряву. А от принести хоча б краплинку надії - це дуже важко. Для цього потрібна віра, потрібно прикласти зусилля, потрібно відділитись від когось, не бути як всі і проголосити, що ми віримо, що ми бачимо на перед. В цьому є мудрість.

Потрібно відліпитися від тих людей в кому ми бачимо осуд, нарікання, гріх і приліпитися до тих в кого є:  життя, віра, успіх.  Перебуваючи в темряві і не світячи ми самі станемо темрявою.

Ми повинні рухатися в перед. Не можна мріяти, сподіватися вирішення і сидіти на місці, тому що нічого не буде відбуватись, нічото не буде змінюватися. Не можливо вірити і нічого не робити.

"Пошир місце намету свого...", зміцнися та не бійся - дій і прийде твоє вирішення і прийде твоя перемога (Ісая 54:2-5)

Інколи здається, що Бог нас покинув, відвернувся і забув про нас.  Так, як це здавалося учням, коли Ісус спав на човні підчас бурі. Та " ... не дрімає й не спить Сторож Ізраїлів!" (Псалми 120:3,4), але випробовує серця (1 Хроніки 29:17). Ми думаємо, що Він заснув, а Він будує наш характер.

Він контролює все і завжди, та не завжди ми розуміємо, що відбувається.

Не потрібно кричати: "Караул!", коли гори хитаються. Потрібно мати в собі цей "стержень" - милість Його не відійде від мене, і заповіт Його миру не захитається (Ісая 54:10). Його рука, Його слово, Його милість нікуди не дінеться.

Не потрібно бавитисья в експертів, а просто розуміти, що Бог все контролює.

І тоді:
"Будеш міцно поставлена правдою, стань далеко від утиску, бо не боятимешся, і від страху, бо до тебе не зблизиться він. Коли хто чіплятися буде до тебе, то це не від Мене, хто чіплятися буде до тебе, той перед тобою впаде." (Ісая 54:14,15)

 

Проповідь в відео-форматі